ZETApress

hírportál

Élőlánc a Parlament előtt

Petíciót vett át hétfőn este Lezsák Sándor a Parlament Fideszes alelnöke a Magyarok Világszövetsége által szervezett élő lánctól. A Szili Katalin házelnöknek címzett iratban arra kérik a képviselőket, hogy mielőbb alkossanak törvényt a művi meddővé tétel szabályozására. (Mivel a házelnök épp akkor látogatta a pécsi klinikán Toller Lászlót, így a petíciót eleve nem tudta átvenni.) Az MVSZ és sok más szervezet az Alkotmánybíróság egy minapi döntésének hatását szeretné valahogy elodázni. A taláros urak azt mondták ki a minap, hogy minden nagykorúvá nő alkotmányos joga művi úton meddővé tettetni magát. Korábban ezt meghatározott gyermekszámhoz, magasabb életkorhoz kötötték, most viszont már a 18-ik életévét betöltő gyermektelen nő is elvégeztetheti a visszafordíthatatlan sterilizálást. Mindenki, aki nagykorú, szabadon dönthet saját életéről.

Most már szabadon mászhatunk?

Nem is értem, miért tiltakoztak az élőláncosok. Az AB mostani döntése nyomán megszűnik majd a rendszeres dugó a Szabadság-hídon. Nem fogják lezárni a hidat, ha valaki felmászik a turulra, nem vonulnak majd a tűzoltók a kosaras kocsikkal, hogy lehozzák onnan. Miért is tennék, de nem is tehetnék, hiszen az alkalmi alpinistának joga van bármit tenni a saját életével. Nem fognak ezentúl a mentők sem kivonulni a nagykorú öngyilkosjelöltért, hiszen neki is emberi joga eldobni az életét. Az AB minapi döntése szerint ugyanis bárki szabadon rendelkezhet saját életével.

Állandó vitatéma az aktív és a passzív eutanázia engedélyezése is. Most már erről sem kell tovább agyalni. Ha az AB konzekvens saját magával, innentől ezt is engedélyezni kell! Ha a művi meddővé tételkor rendelkezhet valaki saját életével, miért ne tehetné saját halálával is. A taláros urak bizonyára ezen is elgondolkoztak mostani döntésük előtt. Vagy lehet, hogy ez eszükbe sem jutott?

A hétfő esti demonstráción a rendőrök is kaptak egy fricskát. Fotós vagyok, nem boksz-zsák, írta fel a sárga mellényére egy fotóriporter. Arra célzott ezzel, hogy két hete a rendőrök alaposan helyben hagyták a Magyar Nemzet munkáját végző fotóriporterét az Újpest-meccs utáni csetepatéban. A rendőrség vezetői hasonló esetek elkerülésére sárga mellény felvételére szólították fel a fotósokat az utcai rendezvényeken. A feliratról még vita folyt a megbeszélésen a MÚOSZ székházában. Azt hiszem, az Élőlánc ötletét szabadalmaztatni kellene! Javaslok egy másikat is: Ne engem üss!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szocialisták a művi meddővé tételről

Szóljon hozzá!