ZETApress

hírportál

Kozma még bizakodhat

Másodszor már nem leszünk megilletődöttek ? nyilatkozta a keddi összecsapás után Kozma Mihály a Futsal Eb nyitómérkőzését követően, ahol válogatottunk 3-1-es vereséget szenvedett Azerbajdzsán ellen.

A továbbjutás így is elérhető: ha csapatunk szombaton legyőzi Csehországot, bejuthat a negyeddöntőbe. Ebben bízik Kozma Mihály szövetségi edző is, aki kijelentette: van esélyünk a sikerre a velünk nagyjából azonos játékerőt képviselő csehek ellen ? tudtuk meg Rozs Borbálától.

Válogatottunk eddig egyszer szerepelt a kontinenstornán, 2005-ben Csehországban mindhárom, a mieinknél jóval esélyesebb gárdától ? Olaszország, Portugália, Spanyolország ? kikapott. Tulajdonképpen a keddi mérkőzésen is a papírforma érvényesült, Azerbajdzsán ugyan Eb-újonc, ám honosított brazil játékosai remek futballisták, igazi profik, akik ezt ki is használták ellenünk.

Meg kellett tapasztalnunk, hogy egy-egy labdaérintéssel, villámgyorsan játszanak, nagyon képzettek és remekül érzik egymást ? nyilatkozta az MLSZ.hu portálnak Kozma Mihály. ? Nekünk több passzra volt szükségünk a támadások során, amikor sikerült egyérintős játékot produkálnunk, adódtak is helyzeteink, de egyértelmű volt, hogy ellenfelünk technikai fölényben van. Mi megpróbáltuk ezt lelkesedéssel kompenzálni, de ezúttal sajnos visszafogottak voltunk. Talán a nagy tét, vagy a sok néző hatott kissé bénítóan, mindenesetre most a rutinos játékosok sem tudták azt nyújtani, amit vártunk tőlük. Az első sorunktól többet vártam, viszont a fiatal Dróth Zoltán és Angyalos András kifejezetten jó teljesítményt nyújtott.

Csapatunk második csoportmeccsét szombaton vívja, akkor Csehország lesz az ellenfél. A cseh együttes jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik, hiszen sorozatban az ötödik Európa-bajnokságon vesz részt, s tagja volt az előző két világbajnokság mezőnyének is. Ám az utóbbi időben nem igazán eredményes. Tegnap este 6:1-re kaptak ki az azeriektől, így Kozma Mihály joggal bízhat, hogy ellenünk sem bizonyítanak majd.

A csehek nem rendelkeznek olyan technikás játékosokkal, mint az azeriek és lassabban is játszanak, mint ők ? folytatta még kedden a szövetségi edző. ? A rutinjuk ugyan jóval nagyobb, mint a miénk, ám nagyjából azonos súlycsoportban vannak velünk, és második meccsünkön már mi sem lehetünk megilletődöttek. Továbbra is bízom a továbbjutásban, hiszen nincs semmi vesztenivalónk, megyünk majd előre és megpróbáljuk ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre. Célunk egyértelműen az, hogy megnyerjük a meccset.

Ebben nagy segítséget nyújthat a közönség. Együttesünket kedden 7000 néző buzdította a Papp László Sportarénában, és szombat este is zsúfolt lelátók előtt léphet pályára a csapat. Ekkora közönség előtt Magyarországon még nem játszott válogatottunk ? s a mieink győzelemmel és továbbjutással szeretnék megköszönni az érdeklődést.

Felemelő volt látni a telt széksorokat, itthon még sosem volt ennyi néző egy futsalmeccsen ? zárta mondandóját Kozma Mihály. ? Ennek azért is nagy jelentősége van, mert fontos feladatunk a sportág népszerűsítése, és reméljük, hogy az Eb után sokan kapnak kedvet a játékhoz. A szurkolók remek hangulatot teremtettek, maximálisan támogattak minket, és nagyon remélem, hogy ezt úgy viszonozzuk majd, hogy legyőzzük a cseheket és bejutunk a legjobb nyolc közé.

A keddi, Olaszország elleni 4-0-ás veresége után csütörtök este a debreceni Főnix Csarnokban Belgium lejátszotta második csoportmérkőzését is: ezúttal 4-2-re kikapott Ukrajnától. A két vereség azt jelenti, hogy a belgák elsőként búcsúztak a mezőny tizenkét csapata közül. A továbbjutók: Olaszország és Ukrajna holnap mérkőznek meg a B-csoport első helyéért.

Azerbajdzsán csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, s hétfőn Budapesten a B-csoport második helyezettjével mérkőzik meg. A csoport másik továbbjutója a holnapi Csehország ? Magyarország összecsapáson derül ki. Jobb gólkülönbségünk miatt számunkra a döntetlen is elég ehhez. Ma este a szerdaihoz hasonlóan megint mindkét város otthont ad a tornának. A hétfő-keddi negyeddöntők ugyanígy zajlanak, még az elődöntők és szombati éremosztók már csak Debrecenben lesznek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Találkozz Karembeu-vel! | ZETApress

Szóljon hozzá!