ZETApress

hírportál

Spanyol és orosz futsal-dominancia

A keddi nyitónapot követően a Futsal Eb harmadik találkozójával a D-csoportban is megkezdődött a küzdelem: szerda délután a debreceni Főnix Csarnokban Spanyolország és Fehéroroszország válogatottja csapott össze ? tudtuk meg Rozs Borbálától.

A fehéroroszok a szünetig jól tartották magukat, a félidő 2-1-es spanyol vezetéssel zárult, ám a második játékrészben a négyszeres Európa-bajnok Spanyolország szinte akkor szerzett gólt, amikor akart, s végül 9-1-re győzött.

Oroszország és Szlovénia is bemutatkozott, a két együttes Budapesten, a Papp László Sportarénában mérkőzött meg. A C-csoport favoritja, az orosz gárda érvényesítette a papírformát és 3-0-ás félidőt követően biztos, 5-1-es győzelmet aratott.

Javi Rodríguez debreceni mesterhármasa

Spanyolország ? Fehéroroszország 9:1 (2:1). A várakozásnak megfelelően a négyszeres Eb-győztes, s jelenleg is címvédő spanyol együttes kezdett jobban, Juanra már a második percben a hálóba talált (1:0). Az újonc fehérorosz gárda azonban nem kedvetlenedett el, s Levus a nyolcadik percben, Csernik átadását követően egyenlített (1:1). A kilencedik percben azonban újra a spanyoloknál volt az előny, Kike bombázott a kapuba (2:1). Ezután Spanyolország együttese nagy fölényre tett szert, de – bár sok helyzetet dolgozott ki – az eredmény az első félidőben már nem változott.

A második játékrészben azonban a fehéroroszok már nem bírták az ellenfelük által diktált tempót, a 28. percben Jordi Torrás szerzett gólt (3:1), a 30.-ban Javi Rodríguez lőtt a hálóba (4:1), majd a 31. percben ismét Javi Rodríguez volt eredményes (5:1). A spanyolok ezután sem álltak le, a 32. percben Ortiz növelte az előnyt (6:1), a 35. percben pedig Juanra helyezett a fehéroroszok kapujába (7:1). A címvédő ezután sem kegyelmezett: a 37. percben Lin volt eredményes (8:1), majd másodpercekkel a lefújás előtt Javi Rodríguez megszerezte harmadik találatát is, beállítva a végeredményt (9:1). A fehéroroszok pénteken, Portugália ellen próbálhatnak javítani, a csoport rangadójára, a spanyol-portugál meccsre pedig vasárnap kerül sor.

A szlovének az Arénában csak szépíteni tudtak

Oroszország ? Szlovénia 5:1 (3:0). A ?99-es Eb-győztes Oroszország a negyedik percben szerzett vezetést, ekkor Krisztopolov vette be Pertovt kapuját (1:0). A szlovének ezután szervezetten védekeztek, de nem húzták ki a félidőt egyetlen kapott góllal: a 19. percben Krisztopolov elérte második találatát (2:0), majd néhány másodperccel ezután Pula is a hálóba lőtt (3:0).

A második játékrészben is az oroszok voltak határozottabbak, s a 24. percben Kamadijev négygólosra növelte csapata előnyét (4:0). A szlovének igyekeztek szépíteni, és a 34. percben Cujecsnek sikerült is az oroszok kapujába helyezni (4:1). Az utolsó gólt azonban Szergei Szkorovics válogatottja szerezte, a 40. percben Sajakmetyov állította be a meccs végeredményét (5:1). A csoport harmadik együttese, Szerbia pénteken játszik Szlovéniával, Oroszországgal pedig vasárnap mérkőzik meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kozma még bizakodhat | ZETApress

Szóljon hozzá!