ZETApress

hírportál

Mégsem mennek Mogyoródra

Utolsó pillanatban módosul a Budapest-Bamako rajtja. Mégis Budapestről indul a verseny, melyen szépségeink is ott lesznek.

Tíz nappal a rajt előtt a szervezők váratlanul bejelentették, hogy az ötödik Nagy Afrikai Futam mégis Budapestről rajtol. A korábbi helyszínt technikai okok miatt törölték, így a Hungaroring helyett ismét a Hősök tere közeléből indulhatnak a résztvevők.

A Hungaroring, mint a hazai autósport fellegvára az egyik legrangosabb helyszín lett volna, de technikai okokból döntenünk kellett az utolsó pillanatokban. Az eredeti elképzelés tartalmazott egy látványos off-road szakaszt, ez így elmarad, de várhatóan mindenki örülni fog a belvárosi rajtnak ? mondta Polgár András futamigazgató.

Az új helyszín a Bamako Rallye története során már hagyományossá vált ?56-osok tere szomszédságában lévő Városligeti Műjégpálya lesz. A terület minden szempontból alkalmas a rajt, valamint a futam előtti látványos, kétnapos gépátvétel lebonyolítására. ? Döntésünket pozitívan befolyásolta, hogy a helyszínváltozásnak köszönhetően idén is jelentős nézősereg jelenhet meg január 16-án, szombaton, reggel 8 órakor a rajtceremónián ? mondta Polgár Tamás, a futam főszervezője.

Az indulók egyébként, csütörtök reggeltől, a sikeres adminisztratív és technikai gépátvételt követően állhatnak be Városligeti hídról is jól látható a parc ferme-be, ahonnan a járműveik már csak a szombat reggel hajthatnak ki. A korcsolyázók nagy sajnálatára, de a Bamakósok szerencséjére a Műjégpálya jelenleg felújítás alatt áll és nem üzemel a teljes területén. Ennek köszönhetően a résztvevőknek és a nézőknek nem kell korcsolyát húzniuk a Le Grand Départ nevet viselő rajtceremónián.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Leégett a versenyautó | ZETApress

Szóljon hozzá!