ZETApress

hírportál

Leégett a versenyautó

Drámai fejlemények egy héttel Budapest-Bamako rajtja előtt. Az idei Budapest-Bamako még el sem rajtolt, de már drámai események sorozata előzi meg a Nagy Afrikai Futamot.

Egy felborult autó, egy porig égett terepjáró, egy eltört kar és több súlyos technikai gonddal küzdő csapat szerepel az elmúlt napok rossz hírei közt ? tudtuk meg sajtósaiktól. Az egyetlen Indiából érkező csapat, az Indian Challenge tagjai nem sokkal azután, hogy az Egyesült Államokból érkező terepjárójukat átvették a rotterdami kikötőben, szenvedtek megalázó kudarcot.

Félórányira a kikötőtől felrobbant a gépjármű motorja, az autó kigyulladt és porig égett. Dhaliwal Grupreet, csapatkapitány kétségbe esett S O S jelzést adott a Budapest-Bamako internetes fórumán. ? Azonnal kell találnunk egy autót vagy egy csapatot, amelyik befogad minket. Egész évben erre készültünk. Ez egy hihetetlen tragédia ? mondta Dhaliwal Grupreet. A csapat tagjai jelenleg Hollandiában keresnek csere autót és várják, hogy tovább indulhassanak Budapestre.

A négy autóból álló és az idei Bamakón debütáló lengyel Polish Adventure Team egyik pilótája Lengyelországban, a jeges úton csúszott meg, felborult és törte el a karját. Golly Karol szomorúan jegyezte meg, hogy számára az idei Bamako már Lengyelországban véget ért. Helyére jelenleg pilótát keres a lengyel csapat.

Leégett és összetört autók, sérült versenyzők

A magyar Tubi Team tagjai nem sofőrt, hanem autót keresnek, miután Galambos Lajos kapitány, a csapat terepjáróját a téli útviszonyoknak köszönhetően totálkárosra törte csütörtökön. ? Kilenc nappal a rajt előtt összetörni a az autónkat nem a legszerencsésebb dolog, de nem adjuk fel ? mondta Galambos Lajos. Jelenleg ők is új autót keresnek, hogy jövő szombaton rajthoz állhassanak.

A szintén magyar MS Team kocsiját a felkészítés alatt a Mazda szervizben törték össze. A szerviz 72 órás extra műszakot vállalt, hogy Rózsa Ferencék Mazdáját helyrepofozzák. Az MS Team az idei rallye jótékonysági kategóriában indul nagy esélyesként. Százezer steril kesztyűt és több millió forintnyi orvosi adományt adtak már le a futam jótékonysági kamionjában.

Az idei Budapest-Bamako Rallyen 220 csapat áll majd rajthoz január 16-án, szombaton, a Városligeti Műjégpályán. Minden eddiginél több külföldi egység indul a futamon. A mezőny 40%-a külföldről érkezik. A környező országokon kívül Libanonból, Katarból, Kanadából és Indiából is érkeznek versenyzők. Az indiai csapat részvétele természetesen attól függ, hogy találnak-e egy olcsó autót a kiégett helyett.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Veszélyben a Bamako Rallye | ZETApress

Szóljon hozzá!