ZETApress

hírportál

Szépségekkel Afrikában

Serdült Orsi, a Volkswagen Touareg és Budai ZsuzsiAngol tévécsatornán Miss Hungary-vel lehet randevút nyerni. Már napok óta fut az reklámfilm az angol Travel Channelen, amelyben egy szerencsés tévénéző 3 napos utat nyerhet Budapestre, ahol idegenvezetője Miss Hungary 2009 lesz. Budai Zsuzsi és Serdült Orsi fogja fővárosunk nevezetességeit megmutatni annak kiválasztottnak, aki támogatja a lányok karitatív gyűjtőakcióját.

Mint ismeretes Miss World Hungary 2009 és Miss Universe 2009 is elindul a Budapest-Bamako Rallyen. A Miss Hungary Touareg Rally Team nemcsak a 16 napos Marathon Rallyen kíván helyt állni, hanem a Teréz Anya Jótékonysági különdíjat is meg szeretnék nyerni. A jótékonysági feladatuk egy általános iskola megépítése és felszerelése lesz. A lányok a Norvég Bamako Team-mel közösen tervezik egy négyosztályos általános iskola megépítését egy mali kis faluban, ahol 99%-os az analfabetizmus és egyetlen gyermek sem járhat iskolába. A legközelebbi iskola 50 kilométerre van.

A faluban villanyáram sincs, ezért az elsődleges feladatunk, hogy a suli napenergiás ellátásához szükséges szolár paneleket megszerezzük ? nyilatkozta Budai Zsuzsi. ? Tanfelszereléseket, bútorokat, komputereket és egy fénymásolót is szeretnénk még magunkkal vinni ? tette hozzá Serdült Orsi. Az adományokat a Hungaroringről rajtoló Budapest-Bamako karitatív kamionja fogja eljuttatni Bamakóig.

A magyar szépségkirálynők iskolát építenek

Az iskola megépítéséhez szükséges pénzügyi forrásokat a Norvég Bamako Team már hónapok óta gyűjti Norvégiában. A gyűjtő akció hazai részét a két szépség és az Afrikai Magyar Egyesület végzi, amely több hasonló akciót koordinált már a fekete kontinensen. ? Sajnos még sok minden hiányzik. Egy fénymásolónak vagy 1-2 használt laptopnak is nagyon tudnánk örülni. Mivel új tankönyvekre senkinek nincs pénze egy fénymásolóval az összes gyerekhez eljuthat a tananyag ? mondta Zsuzsi.

A Budapest-Bamako, Nagy Afrikai Futam január 16-én indul Budapestről és február elsején érkezik Mali fővárosába, Bamakóba. Az adományokat a Miss Hungary Touareg Rallye Team tagjai az Afrikai Magyar Egyesület címére, 1139 Budapest, Visegrádi utca 9-be várják. A lányok kalandjairól és a 2010-es Budapest-Bamakóról a Travel Channel négyrészes filmet készít ? tudtuk meg sajtósaiktól.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mégsem mennek Mogyoródra | ZETApress

Szóljon hozzá!