ZETApress

hírportál

Sisakot viselek a túrán!

TDH júniusbanJúnius 7-én vasárnap Szombathelyen rajtol és 12-én pénteken Budapesten ér véget a Sisakot Viselek! Túra a Tour de Hongrie útvonalán, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára, s bemutassa az olimpiai kvalifikációs Magyar Körverseny augusztusi útvonalát.

A 470 kilométeres túrához a hat nap során bárhol lehet csatlakozni! A hatnapos kerekezés a következő városokat és helyszíneket érinti majd: Szombathely, Keszthely, Balatonföldvár, Dunaföldvár, Kecskemét, Karcag, Kékestető, Gyöngyös és Budapest. A résztvevők a legnehezebb napon két útvonal közül választhatnak majd, az egyik érinti hazánk legmagasabb pontját, a másik pedig könnyebb útvonalon visz majd Gyöngyösre ? tudatta Gombkötő Roland.

A túra résztvevőihez a hat nap során bárhol lehet csatlakozni, az egyes napi túrákat is végig lehet tekerni. Korlátozott számban van lehetőség a teljes túrán való részvételre is, a szervezők az egyes helyszíneken szállást, illetve étkezést biztosítanak, a teljes túra ára ebben az esetben 30 ezer forint/fő, érdeklődni az info@tdh.hu e-mail címen lehet. A Sisakot Viselek! Túra rajt és célhelyszínein színes kerékpáros programok várják az érdeklődőket, az érintett településeken pedig a helyi iskolák tanulói tekernek majd néhány (kilo)métert a túra résztvevőivel együtt.

Borász futott artistával

Rippel FerencA badacsonyi borász és a világhírű artista is rajhoz állt a Nemzeti Bor Maratonon. Közel jár az 1000 kilométerhez a világrekord kísérlet, négy napja futnak folyamatosan Magyarország borvidékein az indulók. Már Laposa Bence és Rippel Ferenc is teljesített egy-egy szakaszt ? tudatta Gyuris Péter kommunikációs referens.

A Balaton déli partjának hétfői bejárása után a nyugati, majd az északi part településein jártak kedden a Nemzeti Bor Maraton futói. Ez idő alatt három borvidéket is érintettek a 22-ből, (Balaton-felvidéki, Badacsonyi, Balatonfüred-Csopaki). A nap első esős, szeles óráiban a Páka, Söjtör és Zalaegerszeg által kijelölt szakaszokat foganatosították a bormaratonosok, majd egy félmaratoni távval néztek szembe az indulók Zalaszentgrótról Hévízre. Innen Keszthely és Balatongyörök következett. Utóbbi állomásról Laposa Bence borász is részt vett a mozgásban egy Badacsonytomajon át Révfülöpig tartó futással. A következő megálló Hévíz volt, innen pedig egy hivatalos maratoni táv indult ? már napsütéses időben ? Balatonfüredre. Végül Lovas és Szentantalfa jelölt ki egy-egy éjszaki futamot éjfélig.

A 11 szakasz rajt-célállomásai közül Balatonfüred volt a Nemzeti Bor Maraton kiemelt helyszíne. Itt a Tagore sétányon a városi zenekar és néptánc csoport bemutatkozásával, valamint Orbán napi programokkal és borverseny eredményhirdetéssel csatlakozott a Balatonfüred-Csopaki hegyközség a rendezvényhez. A Nemzeti Bor Maraton aranyfokozatú támogatója, az AXA Bank interaktív, játékos programmal és banki szolgáltatások bemutatásával fogadta a kilátogatókat és a jóleső futás után megpihenőket.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vd_V4DH0DrI[/youtube]

Nagy taps köszöntötte 19:12-kor a környék fiatal borászaiból álló RizlinGeneráció tagjait, majd a következő szakasz indulóit egy közös visszaszámlálással indították el a szurkolók. A rajtpisztolyt Szabó István hegyközségi elnök lőtte el. A Nemzeti Bor Maraton rajtkapuja alatt ott volt Balatonfüred delegáltjaként Rippel Ferenc artista is. Az estét a New Level Empire koncertje zárta. A negyedik napon is sok, elsősorban általános és középiskolás csatlakozott a Nemzeti Bor Maraton világrekord kísérlet támogató futóinak sorába, ők a lakóhelyük közigazgatási határain belül kísérték a szakaszok nevezőit és a települések delegáltjait. Az ő részvételükkel már közel 3000 ember vett részt a Nemzeti Bor Maraton eddigi 800 kilométerjének teljesítésében.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Krisztián is rajthoz állt | ZETApress
  2. Útra keltek a sisakosok | ZETApress

Szóljon hozzá!