ZETApress

hírportál

Útra keltek a sisakosok

Siaskot viselők túrájaRemek hangulatban kezdődött tegnap Szombathelyen a Sisakot Viselek! Túra. 12-én pénteken Budapesten ér véget a bringatúra a Tour de Hongrie útvonalán, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára, s bemutassa a Magyar Körverseny idei útvonalát.

Az 507 kilométeres túrához a hat nap során bárhol lehet csatlakozni! A 0. nap eseményeinek a szombathelyi Savaria tér adott otthont délután 15 óra és este 19 óra között. A remek hangulatú esemény a kora nyári forróság ellenére is rengeteg érdeklődőt vonzott. Volt itt minden, mi szem szájnak ingere, magabiztosan talált magának programot minden korosztály, legyen az idősebb vagy fiatalabb. ? Nagyon fontos, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos kerékpározásra. Szerencsére itt Szombathelyen is számos kerékpárutat találunk, így nagyon jó néven vettük ezt a rendezvényt, örömmel látogattunk ki rá! ? mondta Tóth Zoltán szombathelyi lakos.

Nagy tömegeket mozgatott meg a felnőttek bringapárbaja, illetőleg a ceglédi triálosok bemutatója, akik a délután folyamán két ízben is megtöltötték a teret. Hege-Show, azaz Hegedűs László és csapata profi módon vonta be a közönséget is látványos trükkjeibe. A gyerekeket kerékpáros ügyességi pálya illetőleg KRESZ-totó várta. Az esemény részéhez tartozott néhány különleges kerékpár bemutatása, veterán autók kiállítása illetőleg egy érdekes könyvklub is. Szemlátomást mindenki nagyon jól érezte magát a délután folyamán.

A túra mai első napján részben már a kerékpárosoké a főszerep, hisz délelőtt 9 órakor Szombathely főteréről indul a Sisakot Viselek! Túra, ahonnan 114 kilométer letekerését követően előreláthatólag délután 16 óra környékén ér Keszthelyre a karaván. 16 és 19 óra között Keszthely Fő terén a tegnapihoz hasonló programokkal várják a szervezők a nagyérdeműt ? tudatta Gombkötő Roland. Az előkészületekről idekattintva olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Keszthelyre értek a sisakosok | ZETApress

Szóljon hozzá!