ZETApress

hírportál

Keszthelyre értek a sisakosok

Sisakosok a Savária térenA remek szombathelyi nyitányt követően a hétfői első napon Keszthely felé vette az irányt a Sisakot Viselek! Túra csapata. Szombathely-Vép-Tanakajd-Vasszécsény-Sorkifalud-Gyanógeregye-Püspökmolnári-Rábahidvég-Vasvár-Oszkó-Bérbaltavár-Zalabér-Aranyod-Kehidakustány-Zalacsány-Hévíz-Felsőpáhok-Alsópáhok és Keszthely volt a nap útiránya.

? Remélem, hogy ezen a túrán sok fiatallal megkedveltethetjük a kerékpározást; a biztonságos kerékpározást. Bízom benne, hogy még inkább felhívhatjuk az autósok figyelmét a bringásokra, toleránsabbá válhatnak velünk szemben. Balesetmentes túrázásban reménykedem, jó hátszéllel. A célom természetesen a célba érkezés ? nyilatkozta a rajt előtt a 68 esztendős Földvári Ferenc, a mezőny legidősebb tagja.

Szombathelyen délelőtt 9 órakor Puskás Tivadar polgármester rajtoltatta el a kerékpárosokat, akiket rengeteg hobbi bringás illetőleg gyermek kísért el egészen a város határáig. A nap folyamán a tikkasztó hőség ellenére is többen csatlakoztak a menethez, hacsak néhány kilométer erejéig is. Azokon a településeken, ahol megállt a karaván immáron hagyományteremtő módon aláírásra került az esemény jelképe a fehér sisak. Nagy megtiszteltetésünkre Püspökmolnárihoz közeledve élőben jelentkezett be a túránkról az MTVA hírműsora, ám a nap legmeghatóbb jelenete egyértelműen a látássérült kislány kerékpárral való ismerkedése volt. Habár délután defekt és lánchiba is nehezítette az előrehaladást, az idő közben kissé megfáradt karaván megérkezett Keszthelyre, ahol ezúttal is látványos programmal szórakoztatták a nagyérdeműt a szervezők.

A túra mai második napján délelőtt 10:30-kor Keszthely főteréről indul tovább a Tour de Hongrie útvonalán a bringatúra, ahonnan 82 kilométer letekerését követően délután 15 óra környékén ér Balatonföldvárra a karaván. Este 7-ig a balatonföldvári kikötő területén az előző napokhoz hasonló látványos programokkal várják a szervezők a nagyérdeműt ? tudatta Gombkötő Roland.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Földvárra értek a bringások | ZETApress

Szóljon hozzá!