ZETApress

hírportál

Bikerunfest az osztrák hegyekben

Fotó: Varga ViktorA három hete meghirdetett Bikerunfest túrára közel százan jelentkeztek a bringázás szerelmesei Komlótól Balatonfüreden át leginkább az alföldi városokig. A Soprontól Sopronig két nap alatt megtett 180 km-es táv különösen az ausztriai hegyek közt tüntette el az őszinte mosolyt az indulók arcáról – tudatta Dobor Dezső sajtófőnök.

A Schneeberg hegy lábától Horitschonon át vezetett az út hazafelé, gyakran durva 8%-os emelkedőkkel cifrázva. Az első napi legjobb teljesítményt Somogyi László nyújtotta. – Gyönyörű útvonalat jelöltek ki a szervezők, számomra minden új, nem bringáztam még erre. Látszik, hogy nem Magyarországon járunk, kitűnő az út minősége, mint ahogy a hegyek is teljesen más kategória, mint otthon. Az hiszem ezek mind olyan csáberőt jelentenek, amik miatt komoly jövője lehet a Bikerunfestnek – mondta.

A 40 éves Somogyi lendülete a második napra sem fogyott el és elsőként ért célba. Pedig még azt a helyzetet is meg kellett oldania, hogy a 20 fős élbolyban hajtókat elirányították. Egy idő után feltűnt nekik, hogy a beígért lejtők helyett egyre csak a hegycsúcs felé tartanak. Vissza a többiek után és a záró motorost befogva a klasszikus túrázókat mind elértek. Szó szerint szédítő volt a táj, itt szerpentinek, ott emelkedők, míg nem Burgenland szőlői közt már kiengedhettek végre a görcsökkel dacoló izmok.

A pihenőnél a terülj terülj asztalka körül (zsíros kenyér, lila hagyma, szőlőcukor, csoki, banán, alma) sokan inkább szidták, mint dicsérték Vozárt a sokak számára barátságtalan útvonal választás miatt. – Holnap már senki sem ezt emlegeti, hanem boldogan újságolja a munkahelyén, milyen élményben is volt része és nekiáll beszervezni a kollégáit is a következő évi menetbe – válaszolta a minden tekintetben sikeres Bikerunfest ötletgazdája és fő-szervezője.

A zongoraművésznő életmentő kerékpárja

A legjobb teljesítményt Somogyi László nyújtotta, aki hosszú utat tett meg addig, hogy az elsőnek járó piros trikót magára ölthette. – Egy éve szedett ki a mentő a sorból az autópályán, a kimerültség, a stressz terített le. Választhattam a gyógyszerek és a sport között. A feleségem a tajvani születésű, Magyarországhoz is szoros szálakkal kötődő zongoraművésznő, Hsin-Ni Liu, aki rövidesen szerepel az m1 Virtuózok című adásában is. Nos, abban a döntésében, hogy egy kerékpárral lep meg, nem játszott közre a zene, sokkal inkább az, hogy egészségesnek szeretett volna látni. Az első héten a 15 km után még infúzióra akartak kötni, ma már 20 kg-val kisebb súllyal napi 70 km-eket tekerek. A sikeremnek fő szurkolóm, a 2 éves Sunny fiunk tapsolt a legjobban – mondta.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vissza Ausztriába! | ZETApress

Szóljon hozzá!