ZETApress

hírportál

Bringán és futva Ausztriában

Pulai Imre és Ungvári Miklós kihívta Berki Krisztiánt, az Édes élet sztárját. Szeptember 27-28-án szombat-vasárnap rendezik Magyarországon és Ausztriában a Bike Run Fest Nemzetközi Futóverseny és Kerékpártúrát. Ez a nem mindennapi esemény felhívja a figyelmet a természet szeretetére, a mozgás örömére és az egészséges életmód fontosságára.

A Bike Run Fest-en olyan sztárok is indulnak, mint Pulai Imre olimpiai bajnok, világbajnok kenus, szánkós, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó és Berki Krisztián média személyiség, az Édes Élet című tévéműsor szereplője. A két kitűnő bajnok úgy tűnik nem tudja kivárni a hónap végi eseményt, már most dűlőre akarják vinni a Ki a jobb? klasszikus kérdését. Emiatt kihívják Berki Krisztiánt egy 1 km-es sprint futásra a futópadon, mért idővel. A Mennyit tudsz ezren? versenyben vajon ki teljesíti a leggyorsabban a kilométert?

Fel se keljenek aznap a fiúk, nincs miért! Verhetetlen vagyok! Jobb ha inkább moziba mennek, szívesen meghívom őket egy nekik tetsző filmre. Vagy mit szólnának a Túlkoros osztaghoz? – mondta Berki Krisztián (önbizalom edzésről jövet) a kihívás hallatán. – Nincs esélye Berkinek! Jobb ha tudja, hogy a szánkópályán közel 150 km/órás tempóval száguldok, megtanultam mit jelent a gyorsaság. Meg különben is, amikor Krisztián fut, akkor én kezelem majd a futópadot – mondta Pulai Imre, amúgy sumákosan vigyorogva. – Krisztián most biztosan mellé fog. Retteghet, mert most elbukik. Én inkább Pulai mestertől tartok, bár jóval nagyobb a súlya az enyémnél, remélem a fürgeség mellettem szól. De ha Pulai úgy megy mint a vízen fénykorában, akkor megállíthatatlan – mondta Ungvári Miklós tőzsdei elemző módjára.

A példa nélkül álló előjátékra a Bike Run Fest mai sajtótájékoztatóján kerül volna sor a Váci utcai Buddha-Bar Hotelben, ám Berki Krisztián nem jelent meg, csak a két kihívója. Mindketten kerékpárral állnak rajthoz, azonban a sajtótájékoztatón futópadon mérték össze felkészülésüket. Ungvári 3 perc 15 másodperc alatt teljesítette az 1000 méteres távot, a jóval nagyobb termetű Pulai ennél 20 másodperccel lassabban. – Mikivel nekünk talán tandem kerékpárral kellene indulnunk. Nem kis kihívás előtt állunk, de készen vagyok a megmérettetésre – mondta Pulai Imre. – Fantasztikus látványban lesz részük az indulóknak, Ausztria hegyein bringázni maga a csoda! – mondta Ungvári Miklós.

Vozár Attila, a Bécs-Budapest szupermaratoni futóversenyek korábbi többszörös győztese ötletgazdaként és versenyigazgatóként elmondta, hogy végig betonúton halad majd a mezőny, Ausztriában kerékpárutakon. Bejelentette, hogy az első napon az utolsó 15 km kegyetlen lesz, 8%-os emelkedővel. A második nap három hegyen kell keresztül kerékpározni, illetve futni. Csiszár Szabolcs, a soproni önkormányzat sportszervezője hozzátette, hogy a város nemcsak a Hűség városa, de a Sport városa is és úgy tekintenek erre az új rendezvényre, mint ami harmonizál a soproni elképzelésekkel. Azokat az eseményeket támogatják, melyeken ötvözni lehet a profik és amatőrök, a családok programjait.

A békéscsabai Vozár Attila fő-szervező és Dobor Dezső, a verseny sajtófőnöke elmondta, hogy a Sopronból induló túra egyik része Burgenlandon vezet át. A rendezvényre bárki nevezhet, aki kedvet érez ahhoz, hogy az első nap végére, 71,4 km megtételével Sopronból eljusson Scheebergbe. Másnap gyönyörű osztrák tájakon keresztül 112,6 km-t leküzdve érkeznek vissza az indulók Sopronba. Csodás program az igazi kihívást kedvelő családoknak, baráti társaságoknak, remek szórakozás csapatépítést tartó cégeknek is. A táv egyénileg és hat fős csapatokban, váltóban is teljesíthető. Az indulók egy-egy szál Csabai kolbászt kapnak, amit Soproni sör helyett borral öblíthetnek le.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bikerunfest az osztrák hegyekben | ZETApress

Szóljon hozzá!