ZETApress

hírportál

Vissza Ausztriába!

A tavaly őszi első BikeRunFest nemzetközi kerékpártúra után szeptember 19-20-án szombat-vasárnap lesz a második. 188 km-t tesznek meg a résztvevők Magyarországról Ausztriába és vissza – tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón a Buddha-Bar Hotelben.

A II. BikeRunFest szervezői kemény fába vágták a fejszéjüket, amikor meghirdették az elsősorban amatőr kerekeseknek kiírt újabb teljesítménytúrájukat. A rendezvényre bárki nevezhet, aki kedvet és erőt érez ahhoz, hogy az első nap végére, 75,4 km megtételével Sopronból eljusson Scheebergbe. Másnap gyönyörű osztrák tájakon keresztül további 112,6 km-t leküzdve érkeznek vissza az indulók Sopronba. Nagyszerű program az igazi kihívást kedvelő családoknak, baráti társaságoknak, remek szórakozás csapatépítést tartó cégeknek is. A táv egyénileg és hat fős csapatokban, váltóban is teljesíthető.

Első nap az első lépés a kötelező egészségügyi vizsgálat. Indulás szombaton 9 órakor a soproni MKB Aréna Csarnokból Zemendorfba, majd Wiener Neustadt érintésével Puchberg am Schneebergen át érkezés a Schneeberg hegy lábához. A táv: 75,4 km. 45 km-nél központi frissítő állomás lesz. Az útvonal annyiban változik a tavalyihoz képest, hogy a mezőny elkerüli Wiener Neustadtot, nem megy be a városba. Innen visz az út Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére: 200 méterről rajtolnak a túrázók és 980 m-re érkeznek.

Második nap, vasárnap reggel 8 órakor indul a mezőny Schneeberg-hegy lábától Neunkirchen érintésével Thernbergen, Lichteneggen és Horitschonon keresztül. Érkezés Magyarországra és ráfordulás a célegyenesre Harkán keresztül Sopronba. A táv 112,6 km. Az út felénél központi frissítő állomást állítanak fel.

Vozár Attila, a Bécs-Budapest szupermaratoni futóversenyek korábbi többszörös győztese ötletgazdaként és versenyigazgatóként elmondta, hogy végig betonúton halad majd a mezőny, Ausztriában kerékpárutakon. Az első napon az utolsó 15 km – edzettségi állapottól függően – a 7%-os emelkedőjével kegyetlen lesz a résztvevőknek. A második napon három hegyen kell keresztülkerekezni. Ausztriában az osztrák rendőrség félpályás útlezárással biztosítja a versenyt, természetesen az egészségügyi szolgálat is rendelkezésre áll végig az úton. A túrázókat biztosítják, szükség esetén osztrák kórházban ellátják őket és hazaszállításukról is gondoskodnak.

Elsősorban a 30-50 év közötti korosztály jelentkezik főként Budapestről és Nyugat-Magyarországról. Várakozásaim szerint az eddigi 300 fős mezőny megkétszereződik szeptemberig – tette hozzá Vozár. Külön kiemelte, hogy bár nem versenyről, hanem teljesítménytúráról van szó, egymillió forintértékben tárgyjutalomban (pl. mosógép, hűtő, kerékpár) részesülnek az indulók, akik olyan neves személyekkel bringázhatnak együtt, mint Gyulai Márton MASZ-főtitkár és családja, Berki Krisztián tévés műsorvezető és a The Color Run csapata. A Berki elmondta, hogy egy váltó tagjaként fog tekerni és igazi öröm-bringázást vár a két szeptemberi naptól, sok sportbarátság születését, jó hangulatot. – Senki se féljen a távtól, inkább a széltől, mert ahol és bringára szállok, ott biztosan szembe-szél uralkodik majd! – jegyezte meg viccesen.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A Berki már készül! | ZETApress

Szóljon hozzá!