ZETApress

hírportál

Sportágválasztás Kőbányán

Válassz sportágatIsmét sportözön a budapesti Nagy Sportágválasztón. Interaktív sportági akadémiának is tekinthető a május 24-25-ei budapesti rendezvény, hiszen a legvájtfülűbb sportrajongók számára is újdonságot jelenthetnek például a következő mozgásformák: subbuteo, szituációs lövészet, footgolf, sepaktakraw, hét csillag sáska kung-fu, melyek mind képviseltetik magukat majd a kőbányai helyszínen.

A megjelenő több mint 90 ? díjmentesen kipróbálható ? sportágat felsorolni is sok hát még kipróbálni, de azért ízelítőnek mégis megnevezünk jó néhányat, a teljesség igénye nélkül. Érdekesség például, hogy ugyan májusi rendezvényről van szó, de a téli sportágakba ismét bele lehet kóstolni, hiszen képviselteti magát a jégkorong, a korcsolyasportok, a sí és a snowboard és ismét kipróbálható a téli olimpiák egyik nagy népszerűségnek örvendő válfaja, a versenybob is.

A labdasportágak sokasága (kosárlabda, labdarúgás, röplabda, kézilabda, amerikai football, rögbi, korfball…) mellett, az önvédelmi és küzdősportok (judo, birkózás, boksz, aikido, kendo, kempo, francia boksz, ju-jitsu, nanbudo, hapkido, kick-box, capoeira, ninjutsu…) széles választéka kínálja magát a megismerésre ? tudtuk meg sajtósaiktól. A szervezők nagy örömére ismét a megjelenő sportágak között lesz az akrobatikus kosárlabda, a Faceteam felnőtt és utánpótlás csapata képviseletében, valamint a freestyle focisok is újra elbűvölik majd a látogatókat zsonlgőri ügyességű labdakezelésükkel.

A Rippel testéverekel, akik már több éve szintén rendszeres résztvevői a rendezvénynek, a Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia sportági helyszínén találkozhat a közönség. A golyós sportágakat a bocsa és a petanque képviselteti majd, de ismét jelen lesz vívás, a szablyavívás,a tamburello, a kettlebell, a tájékozódási futás, az akrobatikus pompon, a cherleading, a rádióamatőr sport, a mediball, a lábtoll-labda és a lovassport is. Az ütős sportágak közül megjelenik a tenisz, a strandtenisz, az asztalitenisz, a krikett, a tollaslabda és a gyors-tollaslabda.

A szellemi sportok kedvelői sem fognak unatkozni, hiszen eljönnek a Budapesti Nagy Sportágválasztóra a sakk, a gó, a dáma képviselői is. Aki a ritmust, a zenét kedveli azt a táncsport és a mindig óriási közönségsikert arató zumba fogja lázba hozni. Aki pedig a vízes sportágakba szeretné belekóstolni, annak kiváló lehetőséget ad a kajak, a kenu, az evezés, a sárkányhajó sporteszközeinek kipróbálása.

A szintén mindig nagyon népszerű atlétika, íjászat, darts, sportlövészet sem mardhat ki a megjelenő sportágak felsorolásából, de ugyanez vonatkozik a siklóernyőzésre, a BMX-re és a görkorcsoláyra. A technikai sportágak szerelmeseinek is van jó hírünk, hiszen a motorsport és az RC modellsport is képviselteti magát a májusi Budapesti Nagy Sportágválasztón, melyen ismét megcsodálhatjuk majd a barantások és a gladiátor harcosok bemutatóit is.

Hangszerválasztás Kőbányán

Válassz hangszertTöbb száz hangszer és az ország legfiatalabb rockzenekara a nagy Hangszerválasztón. Május 24-25-én ismét több száz hangszert próbálgathatnak mindazok, akik ellátogatnak a Budapesti Nagy Hangszerválasztóra (a Nagy Sportágválasztó társrendezvényére). Gitárok, basszusgitárok, dobok és egzotikus ütőhangszerek, vonós, fúvós, billentyűs hangszerek, DJ eszközök, valamint erősítők sokasága között, szakemberek segítségével tájékozódhatnak a zenét tanulni vágyó gyermekek és szüleik egyaránt.

A zenetanulásról és a zenei táborokról is információkhoz juthatnak az érdeklődők, hiszen jelen lesz az idén 20 éves Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor több tanára, a Banda Tábor szervezői, illetve a tavalyi év végén nemzetközi innovációs díjat nyert Baccord LOGic zeneoktatási rendszer megalkotója.

A programot számos hangszerbemutató és a Rockforce nevű ? gyermekekből álló ? de profi zenészeket is ámulatba ejtő produkciója színesíti majd. ? Nagyszerű ötlet ez a rendezvény, hiszen teljesen egyedülálló módon köti össze a sportban és a zenében rejlő óriási lehetőségeket… azt a két legnagyobb erőt, amely képes értelmes elfoglaltságot kínálni a mostanában teljesen céltalan ?virtuális? ifjúságnak. A sportra szüksége van a testnek, a zenére pedig a léleknek, melyek egészsége nélkül puszta vegetálássá alacsonyodik le a létezés ? mondta Andrásik Remo a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára. A rendezvény helyszíne: Merkapt Sportközpont, Budapest X. Maglódi út 12/A. A belépés díjmentes és korhatár nélküli!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. 21. Streetball, B33-mal | ZETApress
  2. Választások Kőbányán | ZETApress

Szóljon hozzá!