ZETApress

hírportál

Választások Kőbányán

Dr. Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára péntek délelőtt fél 10-kor nyitja meg a Nagy Sportágválasztót és Nagy Hangszerválasztót Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sporttelepen, melyet követően néhány sportágat is kipróbál a helyszínen. A fővédnökséget Borkai Zsolt, a MOB elnöke is elvállalta ? tudtuk meg délben a TF-en.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó ? A sport napjai és társrendezvénye a Budapesti Nagy Hangszerválasztó ? A hangszerek napjai elnevezésű non-profit esemény sajtótájékoztatóján részt vett Dr. Hoffmann Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára, Haáz Andrea, Új Európa Alapítvány elnöke, Varró Balázs, a TESCO kommunikációs vezetője, Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Storcz Botond, olimpiai bajnok kenus, az MKKSZ szövetségi kapitánya, Dr. Petrekanits Máté, a Terhelés-élettani Laboratórium vezetője, Koós-Lukács Tímea, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, Szilágyi László, a Nagy Sportágválasztó VIP koordinátora.

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar előadótermében megtartott sajtótájékoztatón Dr. Hoffman Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára szólalt fel először, kiemelve a sportra és a kulturális életre való nevelés fontosságát. A sajtótájékoztatón a szervezők beszámoltak a rendezvény újdonságairól, a 100 kipróbálható sportágról, a megjelenő neves sportolók személyéről, valamint kísérőrendezvényünkről a Budapesti Nagy Hangszerválasztóról, melyen több száz hangszert próbálhatnak ki a látogatók.

A szóbeli tájékoztatást követően lehetőségünk volt az I. emeleti Terhelés-élettani Laboratóriumban a sportantropometriai mérést is megnézni, mivel a Budapesti Nagy Sportágválasztón, a sportágválasztást tudományos háttérrel segítő mérést díjmentesen igénybe vehetik az előre bejelentkezett látogatók. A mérést Dr. Petrekanits Máté, ed. Phys, a Terhelés-élettani Laboratórium vezetője, a terhelésélettan legismertebb hazai szakértője mutatta be, hiszen közel 30 éves tudományos munkássága alatt több mint százezer terheléses vizsgálatot végzett el.

Storcz Botond olimpiai bajnok kajakosunk is aktívan (futópadon) vett részt a bemutatón. Elmondta, hogy annak idején szintén Petrekanits doktor irányította a kajak sportág felé. A szakmai sportágválasztásnak meg is lett az eredménye: többszörös olimpiai, világ-, Európa- és országos bajnoki címet nyert. Haáz Andrea, az Új Európa Alapítvány elnöke elmondta, hogy a Budapesti Nagy Sportágválasztó ad otthont a MOL Tehetségtámogató Program Sport-kategóriája eredményhirdetésének. További információk idekattintva találhatók.

Szóljon hozzá!