ZETApress

hírportál

Megtörtént a visszaszámlálás

Kiss Péter és Takács Albert miniszterek zászlójelére rajtolt el a XII. Boruk Útja Rallye 106 Ford Focusa reggel 8-tól a Kossuth Lajos térről. A 85-ös bioetenollal hajtott 1,8 literes autókat egypercenként indították. Mivel a kormánytagok ideje behatárolt, rövidesen átvette tőlük a startzászlókat Regőci Attila főszervező és Major Andrea versenytitkár. Kóka János közlekedési miniszter a rajthely helyett a nagykanizsai autópálya-avatóra sietett, így igazoltan maradt távol.

A mezőnyben régi és mai élsportolókkal egyaránt találkoztunk. A 9-es rajtszámúban Csollány Szilveszter, míg a 71-ben Borkai Zsolt tornászok foglaltak helyet. Szilas a Sport1TV Zrt. színeiben versenyez, míg a 88-as szöuli olimpia bajnoka Győr város Fideszes polgármestereként a mai este házigazdájaként is szerepel.

A jelen technikai sportját Talmácsi Gábor és Bessenyei Péter képviseli a 7-es és 69-es kocsin. Az elmúlt hét végén mindketten negyedikek lettek saját sportágukban. Talma Brnóban a motoros Cseh Nagydíjon csúszott vissza az élről az utolsó párszáz méteren, míg Benye a Duna feletti Red Bull Race műrepülő versenyen csúszott le a dobogóról.

A 19-es autóval Kuncze Lajos indult. Nem tévesztettem el a keresztnevet. Mint a múlt heti sajtótájékoztatón is elhangzott, csak holnap este cserél helyet Zalakaroson fivérével, Gáborral. Az egykori belügyminiszter és SZDSZ pártelnök Horvátországban nyaral, ezért az útvonal legdélebbi pontján csatlakozik a mezőnyhöz.

Az erő velünk van, hirdeti a 18-as rajtszámú Schmuck Andor és Lelovics Ottó. A Yoda Team csapatnevet épp ezért választották maguknak, s logóját is büszkén viselték zakójukon. A cél vasárnap délután lesz a mai rajt színhelyén, az eredményhirdetés aznap este lesz a Citadella étteremben.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Pályaavató Nagykanizsán
  2. ZETApress » Borárverés a Citadellán

Szóljon hozzá!