ZETApress

hírportál

Start a Borok Útján

Jövő pénteken, a Kossuth Lajos téren valamelyik miniszter számolni fog. 5, 4, 3, 2, 1, Start, mondja majd, és az utolsó szónál felemeli a nemzeti színű zászlót az 1-es rajtszámú Ford Focus előtt. Josef Günther és Varga Szilvia lesz az autóban, s utána még további 107 páros kel útra a XII. Borok Útja Rallye-n. Rajtszámaikat a ma déli sajtótájékoztatón sorsolták ki a Citadella étteremben.

Kiderült mára az egy hónappal korábbi titok is. Zimány Linda, a Károlyi Gáspár Egyetem 21 éves jogászhallgatója lett az esemény háziasszonya, mivel Regőci Barbara anyai örömök elé néz. Nemrég volt az esküvője Budán, utána az izraeli nagykövet ? a Regő Kft. rendezvényeinek állandó meghívottja ? látta vendégül a rezidencián az ifjú párt. Lett is ebből komoly baja szegénynek, mert ellenségei bevádolták érte tel-avivi főnökeinél. Pár hét múlva letelik magyarországi küldetése, addig már csak kibírja valahogy!

Boros verseny lesz, mégsem szabad berúgni. Reggel is, meg nap közben is szúrópróba-szerűen fúvatják a mezőnyt. Senkit sem akarnak megszívatni, de a részegeket helyből kizárják. Ha kijózanodnak, versenyen kívül a mezőny után mehetnek. Mivel kifizették a páronként 190 ezer forint, plusz áfa nevezési díjat, a programból mégsem lehet kizárni őket sem.

A résztvevők csatlakozhatnak a Józan közlekedésért nevű chartához. Célkitűzései között sok jó gondolat szerepel. Nekem legjobban az a mondat tetszett, hogy aláírója ?a munkahelyen, a hivatalban az ittas vezetőkkel szemben nem toleráns, szankciókat alkalmaz.? Gondolom, a gépkocsivezetőkre gondolt a pongyolán fogalmazó, hiszen a versenyen jobbára munkahelyi vezetők indulnak. Ők vajon hogyan szankcionálnák ittasan saját magukat?

Az autók környezetkímélő 85-ös bioetanollal indulnak el Győr felé, majd Bábolnán tiszta benzinnel tölthetik tele ingyen a tankot. Utána már csak saját költségükön tankolhatnak a Győr ? Zalakaros ? Budapest útvonalon. Eddig csak kilenc ilyen kocsit helyeztek nálunk forgalomba, azokat követi a mostani 108 Ford. A cél vasárnap délután az Országház előtt lesz, s az esti díjkiosztóra a Citadella étteremben kerül sor. Az első három helyezetten kívül jutalmazni fogják a 14 női páros, a 24 politikus páros és a nyolc rendőrtábornok legjobbikát.

Pintér József keceli vállalkozó a 82-es rajtszámmal indul. Életéről, családjáról, munkájáról megjelent egy igényes, kemény fedeles, 330 oldalas fényképes album A. Tóth Sándor tollából, a Kecskeméti Lapok Kft. gondozásában. Távozáskor mindannyian kaptunk egy sorszámozott tiszteletpéldányt. A dedikált kötet értékes dísze lesz könyvespolcomnak.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Remek átlag a rallye-n
  2. ZETApress » Megtörtént a visszaszámlálás

Szóljon hozzá!