ZETApress

hírportál

Tesztek után jöhet a vb

A jerezi három napos teszt utolsó napján borult időre ébredt a 125cc-s és a Moto2-es kategória mezőnye. Délelőtt még száraz körülmények között edzhetett a hatvanöt motoros, így volt idő néhány újabb beállítás kipróbálására ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor csapata is újításokkal próbálkozott, de változtatások nem hoztak előrelépést. A magyar versenyző rótta a köröket, de nem tapasztalt vasárnaphoz képest javulást. A motor elejének pattogása mérséklődött, de még mindig hátráltatja Gábort, hogy gyorsabb legyen. A mérnökök rájöttek, hogy a jelenséget a kuplung beállítása okozza, erre dolgoztak ki néhány variációt. Talma arra is panaszkodott a nap során, hogy a motor nem fordul elég könnyedén, néhány fordulót alig tudott bevenni. Ezen probléma megoldására, a geometrián és a futóműn beállításain kell módosítani.

A mérnökök nagy változtatásra szánták el magukat, de ekkor az időjárás közbeszólt, elkezdett ugyanis esni az eső. A Fimmco Speedup Team úgy ítélte meg nincs értelme kockáztatni a zuhogó esőben, így a délután nagy részét a boxban töltötte Talmácsi Gábor és csapattársa, Andrea Iannone. Talma harminckilenc kört ment hétfőn, és a huszonötödik helyen zárta a napot az 1:45,982-es legjobbal.

A csapat a nap végén összeült egy végső megbeszélésre, majd megkezdődött a pakolás, hiszen másfél hét múlva elrajtol a világbajnoki szezon. Április 9-én, pénteken az első szabadedzéssel Katarban, a Losail Circuit-on indul a pontvadászat.

Többet vártam a mai naptól, de az új ötleteink nem vittek minket előrébb. Az időjárás sem kedvezett számunkra. Sokat tanultunk a motorról, majd a versenyek alatt még jobban összecsiszolódunk. A csapatom és a mérnökeim rengeteget dolgoztak a teszt időszak során, a következő megmérettetés számukra és számomra is a Katari Nagydíj ? mondta el Talma a tegnapi edzés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megkezdődött Katarban a VB | ZETApress

Szóljon hozzá!