ZETApress

hírportál

Megkezdődött Katarban a VB

Felvirradt a motorsport szerelmesei által november óta várt nap. A márciusi tesztek után tegnap este a Katari Nagydíj első szabadedzésével elrajtolt a Gyorsasági Motoros Világbajnokság idei szezonja. A mezőnyben egyetlen magyar versenyző található: Talmácsi Gábor a Moto2-es kategóriában képviseli hazánkat, a Fimmco Speedup Team tagjaként.

Az Arab-félszigeten található Katarban meleg, nyári időjárás fogadta a mezőnyt, ahol éjszaka, villanyfénynél méri össze tudását a három kategória mintegy nyolcvan versenyzője. Talmácsi Gábor már nagyon várta, hogy végre versenykörülmények között motorozhasson ? tudatta a Faster Management.

Csütörtök este egy szezon előtti hosszú technikai megbeszélést tartott a Fimmco Speedup csapat, ahol komoly változtatásokban egyeztek meg Talma motorjával kapcsolatban. Talmácsi csapattársa a fiatal olasz Andrea Iannone, aki a nyolcadliteres kategóriából került a Moto2-be és ezen a hétvégén debütál a négyüteműek között.

5 órakor felgyulladtak a fények, a Losail Circuitot övező lámpaerdő nappali világosságot teremtett a pályán. A Moto2-es kategória helyi idő szerint negyed 10-kor kezdhette meg a 2010-es évadot. Talmácsi Gábor motorjának hátulját még a negyedik körben lebontotta az egyik túl szűk féktávot vevő versenyző. Az elemet cserélték majd, a spiccelő benzin okozott gondot, de az edzés végére csak összeállt néhány körre a technika. 2?04.337-es idejével a 9. helyen fejezte be a szezon első hivatalos edzését. Csapattársa, Iannone a 32. lett.

A Losail Circuit-i Katari Nagydíj első szabadedzése: 1. Alex DE ANGELIS 2?03.239, 2. Scott REDDING 2?03.834, 3. Julian SIMON 2?03.868, 4. Dominique AEGERTER 2?04.067, 5. Stefan BRADL 2?04.110? 9. TALMÁCSI Gábor 2?04.337? 32. Andrea IANNONE 2?05.984.

Nem mindennapi edzésen vagyok túl, de kezdésnek nem volt rossz. A tréning elején valaki nekem jött és ettől letört az ülésvég, ki kellett jönnöm cserére. Utána a motorból folyamatosan benzin került a plexire, ami nagyon zavaró volt, mert nem tudtam, hogy honnan jön az üzemanyag. A végén sikerült néhány jó kört mennem, ezek jó kiinduló pontnak tűnnek a hétvége eredményes folytatásához ? mondta el Talma a leintés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma a 14. helyről indul | ZETApress

Szóljon hozzá!