ZETApress

hírportál

Talma napról-napra gyorsabb

Gyönyörű napsütésben motorozhatott a Gyorsasági Motoros Vb 125cc-s és Moto2-es mezőnye Andalúzia szívében vasárnap. Hat órán át közösen körözött a két kategória, majd mindkét társaság egy-egy órára egyedül maradt a jerezi aszfaltcsíkon ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor csapata a szombatihoz képest nagy változtatásokat végzett el a magyar versenyző motorján reggelre. A váltó és geometria beállításai újultak meg, hogy az eddig tapasztalt problémák megszűnjenek. Talmának meggyűlt a baja a technikával, hiszen volt, hogy egy kábel elszakadt egy gyors körön. A magyar világbajnokot nem vetették vissza ezek az események, aki a hosszú ideje a technikai sportokban edződik, könnyen átlendül az effajta nehézségeken.

A közös edzés alatt Gábor hetvenegy kört teljesített, és 1:45,542 volt a legjobbja. Az egyórás időmérő jellegű edzésen Talma még lecsípett néhány tizedet, és 1:45,286-os idejével a tízedik helyen végzett. Ezen a tréningen a versenyzők nem könnyítették meg egymás dolgát, hiszen sokan csak vártak a gyors pilótákra, hogy mögöttük menjenek egy jó mért kört. A hétfői záró napon a csapat tovább próbálgatja a beállításokat, a cél a motor behangolása a szezonnyitó Katari Nagydíjra.

Nehéz nap volt a mai, összesen hetvenegy kört motoroztam. Sikerült előre lépnünk, és holnap folytatjuk a munkát, van még néhány beállítás, amit még nem próbáltunk. Holnap további fejlődést várok, hiszen ez az utolsó napunk a világbajnokság előtt. Édesapám is nézi a kanyarokban, hogy hol lehet még csiszolni, sokat segítenek a tanácsai ? mondta Talmácsi Gábor a tegnapi edzés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tesztek után jöhet a vb | ZETApress

Szóljon hozzá!