ZETApress

hírportál

KutyaVilág a Mai Manó Házban

Rendhagyó kiállítás nyílt KutyaVilág címmel hétfőn délután a Mai Manó Házban. Kutyákat láthatunk fényképeken gazdáikkal, vagy nélkülük. A legkorábbi felvételek a XIX. század közepéből származnak, míg a legfrissebbek napjainkban készültek. A stílusukban is találhatunk különbségeket. Vannak műtermi felvételek, szociofotográfiák és kortárs művészképek egyaránt. Vannak a tablókon eredeti kabinetképek és vizitkártyák, de digitális technikával felnagyított másolatok is. Ezekre azért volt szükség, hogy jobban elmélyedhessünk a részletekben.

A felvételek a Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárából, a Magyar Fotográfiai Múzeumból, a Habán Fotótól a Litofánia Bt-től és a Széchenyi család hagyatékából származnak. Alkotóik között szerepel többek között Székely Aladár, Knébel Ferenc, Borsos József, Benkő Imre, Velledits Éva és Stalter György. A kiállítást Csányi Vilmos etológus nyitotta meg.

Ha már úgyis ott vagyunk, vessünk egy pillantást Tóth György képeire is. Új képek című tárlatát múlt hét péntekén nyitotta meg Beke László művészettörténész. Szebbnél szebb képei a Nagymező utcai fotópalotában július 16-ig, míg a kutyás fotók július 30-ig tekinthetők meg.

Szóljon hozzá!