ZETApress

hírportál

Cirkuszfesztivál nyolcadszor

Párosan szép az élet ? tartja a közmondás ? de ez a magyar cirkuszművészetre is vonatkozik, hiszen minden második ? páros ? évben kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál. Tegnaptól hétfőig immár nyolcadik alkalommal jönnek el a világ legjobb cirkuszművészei, hogy bemutassák kivételes tehetségüket, ügyességüket és bátorságukat.

14 ország száz artistája lesz látható. A fellépők nagy száma miatt idén is két különböző műsor lesz. Tegnap este az A-programmal vette kezdetét a fesztivál, s a délelőtti fotóspróbán Lantai József dolgozott. Ma és holnap a B, míg vasárnap újra az A lesz műsoron, majd a fesztivál hétfői zárónapján a két műsor legjobbjai mérik össze tudásukat a nemzetközileg elismert legnagyobb szaktekintélyekből álló zsűri előtt!

Mára már a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál kivívta, hogy a világon az egyik legrangosabbként tartják számon, a gomba módra szaporodó sok-sok cirkuszfesztivál között. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ügynökök, cirkuszigazgatók, producerek és újságírók százai jönnek, hogy megnézhessék a cirkuszvilág legjobbjait.

Egy arany, két ezüst és három bronz díjra, valamint az Európa díjra aspirálnak a versenyzők, de számos a támogatóktól felajánlott díj is gazdára talál majd. A fesztivál mindkét műsorát immár hagyományosan a Baross Imre Artistaképző diákjai, egy látványos képpel nyitják meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Visszatekintés a kezdetekre | ZETApress

Szóljon hozzá!