ZETApress

hírportál

Lord Of The Dance májusban

Májusban ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ?94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord Of The Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen főművében teljesedett ki.

Szinte elképesztő az előadás elmúlt 12 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott CD és DVD, hogy csak néhányat említsünk a megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióról.

Négyszáz alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book Of World Records-ba ? mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (negyvenmillió dollár), vagy Világ Leggyorsabb lába ? (35 tap, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

A Los Angeles Times által varázslatos kalandnak nevezett produkció valójában egy az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az ötven táncos átlagéletkora mindössze 22 év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

A társulat előadását eddig szerény becslések szerint is összesen mintegy százmillió néző látta. Bár a Lord Of The Dance nem először jár hazánkban, több ezer belépő már gazdára talált, így a május 7-i budapesti előadást követően a hatalmas érdeklődésre való tekintettel másnap, 8-án is bemutatásra kerül a SYMA Rendezvénycsarnokban. A tánc-show hazai turnéja több vidéki várost is érint. Az ír tánc és muzsika szerelmesei Budapest mellett május 4-én Pécsett, május 5-én Veszprémben, május 6-án Győrött és május 9-én Debrecenben élhetik át minden idők egyik legnagyobb hatású előadását.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Siker a turnén | ZETApress

Szóljon hozzá!