ZETApress

hírportál

Cirkuszok Éjszakája

Cirkuszok ÉjszakájaNagy Cirkuszok ? Nagy Élmények július 12-én, szombaton 19 órától. Helyszínei: Budapest, Balatonfüred, Balatonlelle, Siófok Széplak-felső ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. A Cirkuszok Éjszakája a Magyar Cirkuszművészeti Tanács és a nemzeti cirkuszvállalat, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) közös akciója a magyar cirkuszművészet népszerűsítéséért.

A tavaly nagy közönségsikerrel bevezetett, idén második alkalommal megrendezésre kerülő esemény egyszerre cirkuszünnep, a cirkuszi együttműködés jelképe és persze a közönség számára parádés szórakozás. A Cirkuszok Éjszakáján nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszban, hanem Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkuszban, Balatonfüreden az Eötvös Cirkuszban és Siófok Széplak-felsőn az Exit Cirkuszban is egész éjszakát betöltő cirkuszműsorban gyönyörködhetnek a szórakozásra vágyók.

Fővárosi Nagycirkusz, Budapest

A Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszok Éjszakáján ünnepli 125. születésnapját. Az ünnepi műsorban archív felvételekkel idézzük fel az elmúlt évtizedek legkiválóbb magyar cirkuszművészeinek produkcióit. Így sok-sok év után újra ?fellép? a legendás nemzeti intézményben többek között Axt László trapézakrobata, Simon Árpád kézegyensúlyozó, Donnert László lovasakrobata vagy éppen Zsilák György zsonglőr, a világszerte Fudi néven ismert cirkuszlegenda.

A Fővárosi Nagycirkusznak azonban nemcsak dicsőséges múltja, hanem nagyszerű jelene, bizakodásra okot adó jövője is van. Ennek ékes bizonyítéka a Circus Classicus című műsor, melynek legkiválóbb produkciói a jubileumi gálaműsorban is láthatóak lesznek: megcsodálhatjuk Richter Flórián lovas- és elefántszámait, Hans Ludwig Suppmeier tigrisidomár művészetét, a Baross Imre Artistaképző fiataljainak nemzetközi karrier előtt álló deszkaakrobata számát, a Bazan Sisters egyensúlyozó produkcióját, az elmúlt hónapokban Budapesten is sztárrá váló brazil Super Silva hajmeresztő plafonakrobata mutatványát, és persze a nagy slágerprodukciót, a Halálkereket.

Az ünnepi műsort 23 órától az Orpheum Hungaricum varieté koronázza meg. A porondot az Európa-szerte reneszánszát élő műfaj képviselői varázsolják el. Humoristák, rúdtáncos lányok, akrobatikus kosárlabdázók, egzotikus tánckar és a nagy vendégsztár, a magyar származású, világhírű komikus, Steve Eleky ragyogó produkciói jelzik: a Fővárosi Nagycirkusz újra a nemzetközi cirkuszművészet fellegvára. Ünnepi műsoruk idekattintva olvasható.

Magyar Nemzeti Cirkusz, Balatonlelle

Az idén 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz hírnevéhez méltó produkciókkal, világszám dömpinggel varázsolja el a nézőket a Rákóczi út 297-ben, a 7-es főút melletti cirkusztéren: a német Casselly család a sokszoros fesztiváldíjas afrikai elefántjaival, olasz bohócokkal, tradicionális trapézszámmal, gumitestű íjásznővel, állatsimogatóval, Zambesivel, az afrikai zsiráffal pedig Ifjabb Richter József cirkuszigazgató lép fel. Sztárvendég Gregor Bernadett színművésznő lesz.

Eötvös Cirkusz, Balatonfüred

A közel 100 éves múltra visszatekintő Eötvös Cirkusz Nagy Kalandra hívja a nyaralókat a Balaton északi partján, a Fürdő út 35-ben, az Annagora Aquapark mellett. A porondon kalózlegendák elevenednek meg, elefántok dübörögnek, farkasok lepik el a manézst, papagájok repkednek a kupolában, lesz arcfestés és elefántetetés. Sztárvendég a Megasztár győztes Király Viktor lesz.

Exit Cirkusz, Siófok

Az Exit Faktor című műsorban a Picard család és csapata bohócokkal, tűzzsonglőrökkel, arcfestéssel, makákó- és rézusz-majmokkal, amerikai törpemalaccal, 10 méter magasban légi akrobatikával, lábzsonglőrökkel, Pirner Alma légtáncbemutatójával készül a Cirkuszok Éjszakájára Széplak-felsőn. Sztárvendég Varga Viktor énekes lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Magyar Cirkuszcsillagok | ZETApress

Szóljon hozzá!