ZETApress

hírportál

Magyar Cirkuszcsillagok

Magyar CirkuszcsillagokA MACIVA az elmúlt 3 évben újra divatba hozta a cirkuszt: A nemzeti előadó-művészeti szervezetként működő Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. 1954 óta fogja össze a magyar cirkuszművészetet, kulturális csúcsintézményként tartalmas műsorokkal szórakoztatva közönségét.

A régi fényét, életerejét, közönségét az elmúlt években visszaszerző Fővárosi Nagycirkusz a Városliget igazi fénypontjává vált! Nézőszámát két év alatt 60%-kal 120 ezer nézővel növelte, jegyár-bevételét több mint kétszeresére emelte. A Fővárosi Nagycirkuszt a rendszerváltás óta nem látott érdeklődés övezi, és mára a fénykort idéző, előadásonként közel ezer fős látogatottsággal büszkélkedhet. A közönség újra felfedezte, hogy a cirkuszművészet a felnőttek számára is szórakoztató, igazi családi élmény ? mondta el délelőtt Dr. Kriza Zsigmond, a MACIVA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A nemzeti cirkuszgála

Családi akció!A Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévada 2013. januárban a Magyar Cirkuszcsillagok első gálaműsorával kezdődött. A Fővárosi Nagycirkusz harmadik nemzeti évadát január 10-én szombaton a hazai cirkuszvilág legnagyobb aktív bajnokait felvonultató Magyar Cirkuszcsillagok című nemzeti gálaműsorral nyitja meg, mely a cirkuszi műfaj sok-sok szépségét és a jelenkor nagy magyar cirkuszbajnokait mutatja be. A műsorban fellépnek napjaink legkiválóbb artistaművészei, így a Donnert-csoport világhírű lovas produkciója, mellyel 2013-ban a Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon bronz díjat nyertek, a közelmúltban a Wuhan-i Kínai Cirkuszfesztiválon közönségdíjat nyert Rippel-fivérek, a világklasszisnak számító Axt Ibolya trapézművész egyedülálló Washington trapéz száma, Pakucza József erőművész, a magyar Herkules, a Monte Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyetlen magyar bajnoka, a tavaly is látott Richter Flórián elefánt- és lovas számmal, a híres magyar cirkuszdinasztia fiatal tagja, Ádám Krisztián magas-drót száma, a Baross Imre Artistaképző növendékeinek karika, ugródeszka, illetve kínai rúd számai, és a magyar gálaműsorunk nemzetközi sztárvendége: Cesar Pindo, az ecuadori kígyóember. A Magyar Cirkuszcsillagok című nemzeti gálaműsor január 10-től március 15-én vasárnapig látható.

A Magyar Kultúra Napja

Magyar Kultúra NapjaA Magyar Kultúra Napján a Fővárosi Nagycirkusz ünnepi előadásában a hazai cirkuszvilág azon legnagyobb aktív bajnokai lépnek fel a városligeti arénában, akikre az elmúlt években, évtizedekben a legbüszkébbek lehettünk. Január 22-én 14 órakor kezdődő ünnepi gálán a Magyar Cirkuszcsillagok sztárjai mellett fellép Pintér Tibor, a Lovasszínház igazgatója művésztársaival, valamint ? születésének 130. évfordulójának alkalmából ? különleges műsorblokk idézi fel Hirsch Zoltánnak, a két világháború közötti időszak egyik legsikeresebb magyar cirkuszművészének, a gyerekek kedvencének, Zoli bohócnak alakját, akinek élete Auschwitzban ért szomorú véget. Az ünnepi műsort a Magyar Művészeti Akadémia támogatja.

Minden csütörtök gyereknap!

Minden csütörtök Gyereknap!A MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. cirkuszmissziós programjával az elmúlt években társadalmi felelősség-vállalási programot indított be, melynek célja, hogy minél többen élvezhessék a több száz éves hagyományokra visszatekintő cirkuszi műfaj világszínvonalú produkcióit. A nemzeti intézmény küldetésének tekinti, hogy az egész országban népszerűsítse a cirkuszi műfajt, és azok a gyerekek is eljuthassanak előadásaira, és megismerjék a cirkusz csodálatos élményét, akiknek erre egyébként nem lenne módja. Január 15-től A Fővárosi Nagycirkuszban minden csütörtök Gyereknap! címmel folytatja cirkuszmisszióját a Fővárosi Nagycirkusz, melynek keretében március 12-ig a csütörtöki előadásokon látja vendégül a leginkább rászoruló, beteg, fogyatékos, vagy más okból nehéz sorsú gyerekeket. A műsor fellépőivel és az előadások időpontjával kapcsolatban további információk idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Cirkuszcsillagaink márciusig | ZETApress

Szóljon hozzá!