ZETApress

hírportál

Popfesztivál 40 a Vígszínházban

Popfesztivál 40Színházzal a beteg gyermekekért! Már kaphatók a jegyek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) jótékonysági színházi előadására december 12-én, csütörtökön 19 órára a Vígszínházba Déry?Presser?Adamis?Pós: Popfesztivál 40 című darabjára ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Az NGYSZ a tavalyihoz hasonlóan idén is megtartja jótékonysági estjét a Vígszínházban, ahol a Popfesztivál 40 című egyfelvonásos zenés darab kerül bemutatásra. S mit jelent a 40 a címben? ? Idén múlt 40 éve annak, hogy 1973 márciusában a Vígszínház bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadást, melyben az LGT élőben játszott a színpadon. A különleges jubileumi esten felcsendülnek majd Presser Gábor és Adamis Anna dalai, és archív felvételekkel idézik fel az egykori legendás előadás hangulatát.

A Popfesztivál új feldolgozásában összemosódik múlt és jelen: mai fiatalok szemén keresztül elevenednek meg Déry Tibor írásának fontos jelenetei és szereplői és az 1969-es Altamont-i fesztivál eseményei. A szereplők között megtalálható többek között Almási Éva, Balázsovits Edit, Tahi Tóth László, Telekes Péter, Bata Edit, Mészáros Máté, Péter Kata, Molnár Áron, Lajos András és Józan László. Rendező: Eszenyi Enikő színigazgató. Az emelt díjas ? 25 ezer forintos ? jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a vendégek részére az NGYSZ a Vígszínházban fogadást ad. A szervezők mindenki segítségét előre is köszönik!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Popfesztivál Gyermekmentővel | ZETApress

Szóljon hozzá!