ZETApress

hírportál

Kirúgták Tímeát

mitru-timeaSzombaton folytatódott az X-Faktor válogatása az RTL Klubon. A második adás ? miként az e hétvégi 3-4. is ? felvételről kerül adásba. Épp ezért volt furcsa a múlt hét elejei sajtóhír: Mitru Tímea 25 éves miskolci szolfézstanárnőt az első adást követően kirúgták budapesti munkahelyéről, így vissza kellett költöznie Miskolcra, és állást is kell keresnie.

Az indoklás szerint a tanárnő stílusával, megjelenésével rossz példát mutatna tanítványainak, azok nem tudnának felnézni rá, így nem lenne tekintélye előttük. Az iskolaigazgató indoklása azért érthetetlen, mert előző munkahelyén minden tanítványa kedvelte a tanárnőt. Persze nemcsak a tantestület, de a tanárnő viselkedése is érthetetlen számomra, s itt most nem az énekhangjára, nem is a stílusára, hanem a munkahely-változtatására gondolok.

Az X-Faktorban nem csak a válogatók, de a tábori és mentorházi események is augusztus végére befejeződnek, s a képernyőn szeptemberben felvételről láthatók. A 12 október elején beköltöző versenyző rég tudja, hogy bekerült az élő adásba, így a közeljövőt aszerint kell rendeznie. Timi is tudta már szeptember elején, hogyan alakul az őszi programja, s eszerint kellett lépnie. Ha tudta, hogy a Top 12-be jutott, kár volt egy hónapra munkát vállalni a fővárosi iskolában, hiszen októbertől karácsonyig a műsor rendelkezésére kell állnia a tanítás helyett. Ezt már az állásinterjún el kellett volna mondania! S ha valóban továbbjutott, minek kell most a következő egy-két hétre állást keresnie?

Más kérdés, ha a táborból, vagy a mentorok házából nem jutott tovább, de akkor sem kellett volna Miskolcról eljönnie. A korábbi tanítványai előtt sem kellett volna szégyenkeznie, hiszen azok szerették és drukkoltak neki. Ha kiesett, vigasztalták volna, ha meg továbbjutott és menetel a végső győzelem felé, együtt örülhettek volna a sikernek. Eddigi tanítványai megérdemeltek volna, hogy a rivaldafényben egy kicsit ők is sütkérezzenek. Igaz, akkor most nem lehetne szidni a vaskalapos fővárosi iskolavezetőt. Bár, ha ez is a show része, talán ez megérthető. Lehet, hogy egy látványos kibékülésnek és egy visszavételnek lehetünk szemtanúi az elkövetkező napokban-hetekben? Az október 7-i beköltözéskor ez is kiderül!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Táborból a Mentorházba | ZETApress

Szóljon hozzá!