ZETApress

hírportál

Táborból a Mentorházba

Marczibányi Téri Művelődési KözpontKialakult a Mentorok Házának mezőnye ? láttuk hétvégén az RTL Klubon. Jövő héten szombat-vasárnap a Mentorok Házával folytatódik az X?Faktor, amely után az RTL II-n a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők az After X-ben. Azok is ? miként az eddigiek ? még felvételről láthatók, s az első élő adás csak október 12-én lesz.

A Marcibányi Téri Művelődési Központban a Tábort követően kiderült, kik juthatnak tovább az X?Faktor következő fordulójába, azaz a Mentorok Házába. A tehetségek több fordulón keresztül mérettették meg magukat a Táborban, hogy eljussanak az élő show-k előtti utolsó lépcsőfokig. Hatalmas, önfeledt bulival vette kezdetét a Tábor annak a százötven énekesnek, aki továbbjutott az X?Faktor Táborába. Azonban míg ők kieresztették a fáradt gőzt, mentoraik visszanézték a válogatón nyújtott teljesítményüket, így már a Tábor első napján sokaknak távoznia kellett, hiszen teljesítményükkel nem győzték meg a mentorokat arról, hogy valóban itt van a helyük. Ezért csak százan folytathatták a megmérettetést.

Ezután a továbbjutó szólistáknak és zenekaroknak újra színpadra kellett lépnie, hogy produkciójukkal ismét bizonyítsák a mentoroknak: megvan bennük az a bizonyos X-faktor. A szólisták először trióban bizonyítottak, míg a zenekaroknak egy adott dal feldolgozásával kellett színpadra lépniük. A produkciókat követően még tovább szűkült a Tábor mezőnye, így már csak a tervezett ötven helyett hatvanan folytathatták a Mentorok Háza előtti utolsó megmérettetést. A mentorok a Tábor utolsó meghallgatása után végül meghozták a döntésüket és megnevezték azokat, akik immár a Mentorok Házában folytathatják.

Először Tóth Gabi a hat csapatot, utána Geszti a 25 évnél idősebb két férfit és négy nőt, majd Szikora a hat lányt, végül Alföldi a hét (!) továbbjutó fiút ismertette, mivel idén nem huszonnégy, hanem huszonöt produkció bizonyíthat a következő rostán. A mentorok olyan erősnek ítélték meg a fiúk mezőnyét, hogy hat helyett hét legényt juttattak tovább. A négy mentor közül Tóth Gabi kapta ezt a kategóriát, vezényletével tovább küzdhet a Mentorok Házában Csordás Ákos, Horváth Dávid, Karapándzsity Kristóf, Nagy Richárd, Ráduly Botond, Szabó Ádám és Tóth Marcell.

A huszonöt év felettiek kategóriájában Bátky Zoltán, Bozsek Márk, Danics Dóra, Komondi Júlia, Krasznai Tünde és Nagyváradi Nelli jutott a Mentorok Házába, ahol Geszti Péternek bizonyíthatnak. A csapatoknál igazán színes formációk jutottak tovább: a ByTheWay, a Fat Phoenix, az MDC, a Speak Up! a Sunset Strip és a Wild Rhythm Smokers is a Mentorok Házába jutott, ahol Szikora Róbertnek adhatnak számot tudásukról. A lányok mentora idén Alföldi Róbert lesz, akinek Batánovics Lili, Eckert Anikó, Molnár Melinda, Nagy Nóra, Olajos Eszter és Péterffy Lili a Mentorok Házában bizonyíthat.

Mint a névsorból kiderült, Mitru Tímea nincs a beválasztottak között. Neki távoznia kellett a Táborból. Ő volt az a 25 éves miskolci szolfézstanárnő, akit a szeptember 7-i első tévéadás után kirúgtak budapesti állásából, így haza kellett költöznie, s új állást kellett keresnie. Mivel a tegnapi műsorban többször is látszott az Erzsébet téri Óriáskerék, így a felvétel még júliusban készülhetett. Timi már a szeptemberi iskolakezdéskor tudta, hogy nem versenyezhet tovább, így nyugodtan koncentrálhatott iskolai munkájára. Kár, hogy az iskolaigazgató nem volt ebben partner, s elküldte a gyerekek mellől! Reméljük, azóta már sikerült új állást találnia, s újra taníthatja a gyerekeket!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kezdőhet a beköltözés | ZETApress

Szóljon hozzá!