ZETApress

hírportál

Két hét múlvA Fal

Már csak alig pár nap választ el bennünket A Fal Budapestre érkezésétől. Roger Waters legendás mesterműve augusztus 25-én, vasárnap este látható a Puskás Ferenc Stadionban. A világ legnagyobb utazó produkciója óramű pontossággal dolgozik minden helyszínen, hogy tökéletes élményt tudjanak nyújtani a közönségnek ? tudtuk meg Márkus Évától.

A Fal stadionverziója hosszas tervezést, némi technikai kísérletezést és rengeteg próbát igényelt, hiszen mindent óriási méretekben kellett újraalkotni, az előadás kapcsán megszokott tökéletes minőség mellett. A lezuhanó repülőgép jelenetének tökéletes megoldása jelentette a legnagyobb próbatételt az alkotóknak és a technikai stábnak, hiszen a stadionban nem lett volna elég egy papírmakettet használni, életnagyságú repülőgépre volt szükség. Végül egy nyugdíjazott Stuka géppel sikerült megoldani a helyzetet, ami ráadásul tökéletesen autentikus is, hiszen az eredeti történetben is ez szerepel, mivel Roger Waters édesapja egy hasonló repülőgéppel vesztette életét a II. Világháborúban.

A produkció minden helyszínen órákig próbál az előadás délutánján. Ez természetesen magába foglalja a hangszeres beállást és zenei próbát is, de emellett mindent külön is lepróbálnak a surround hangzástól, a fényekig, a kivetítőktől a felfújható bábukig. Bár az utazó turné létszáma a technikai személyzettel, a stábbal és a zenészekkel együtt közel száz fő, mégis igyekeznek minél kisebb gondot okozni a helyi embereknek.

Extra igények sincsenek; sem Roger Waters, sem a stáb részéről. Nem kérnek sztáröltözőket vagy különleges ételeket és italokat; minden igényük technikai jellegű és kizárólag a lehető legtökéletesebb előadás érdekében történik. Az előadás két 60 perces részből áll, egy 25 perces szünettel közben. Nincs előzenekar vagy bármilyen más felvezetés, Roger Waters pontosan kezd, így mindenkit megkérünk, hogy időben érkezzenek meg a stadionba, hozzászámolva a belépéshez és a helyükre történő eljutáshoz szükséges időt is. S ahogy azt már korábban megírtuk, nálunk az SOS Gyermekfalu Alapítvány pártfogoltjai lépnek majd színpadra a híres Another Brick In The Wall című dalban, gyerekkórusként segítve az előadást.

Ismerkedjenek meg az SOS Gyermekfalu Alapítvány munkájával közelebbről is és segítsék őket küldetésükben! Az alapítvány az oldalukon hírlevélre regisztrálók között most belépőjegyeket sorsol ki az augusztus 25-i előadásra. Az előadásra jegyek még kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a Livenation.hu weboldalon keresztül. Augusztus 23-án, péntekig különleges lehetőség csak a Ticketpro hálózatában: most az állójegyekre Egyet fizet kettőt kap-akció, amíg a készlet tart!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mindjárt felépül A Fal! | ZETApress

Szóljon hozzá!