ZETApress

hírportál

Új Vidám Óbudán

Straub DezsőEgy hét múlva sajtótájékoztatón jelentem be az Új Vidám Színpad megalakulását ? ígérte a Dorlit ünneplő Straub Dezső hat hete, április 17-én a Kárászy Szalonban. A bejelentés tegnap este végre elhangzott az óbudai előadáson: a korábbi évek utazó színházi működése után újra állandó játszóhelyen működik az Új Vidám Színpad az Eurocenterben.

Mint megtudtuk, a továbbiakban is vidám darabokat kívánnak játszani Shakespeare-i színvonalon. Egyrészt a Vidám Színpad régi sikerdarabjait újítják fel, másrészt új darabokat keresnek. Az előbbiekre példaként az igazgató az Elvámolt nászéjszaka és a Négy férfi gatyában című darabokat, az új művekre Louis Velle: Szenteltvíz és kokain című darabját említette, ősztől pedig új műsorral várják a közönséget. A társulat tagja lesz Böröndi Tamás, Csala Zsuzsa, Forgács Gábor, Harsányi Gábor, Lorán Lenke, Nyertes Zsuzsa, Rátonyi Hajnal, Sáfár Anikó, Verebély Iván, Beleznay Endre, Farkasházy Réka, Fodor Zsóka, Gregor Bernadett, Oszter Alexandra és Várkonyi András.

A Fővárosi Önkormányzat által 2003-ban megszüntetett és most újjáalakult Vidám Színpadon szeretnék megőrizni a szellemiséget és a közönséggel való kapcsolatot. Akkor a főváros ? mint fenntartó ? menesztette Bóka Lászlót, a Vidám Színpad igazgatóját, egy évre válságkezelő vezetőt nevezett ki, és a közhasznú társaságként működő szervezet több tízmillió forintos adósságának, veszteségének rendezéséről döntött. A rendkívüli felmondást mások mellett mérleghiánnyal, a 35 millió forintos tartozással és az üzleti terv megalapozatlanságával indokolták.

A válságkezelő igazgatóként 2003-ban kinevezett Puskás Tamást 2007-ben és 2011-ben újraválasztották a színház vezetőjének. 2008-ban a teátrum Centrál Színházra változtatta a nevét, mert kabarék helyett akkor már évek óta jellemzően Shakespeare, Goldoni és Csehov darabjait játszották. A Révay utcai Centrál Színház és az óbudai Eurocenterben újjáalakult Új Vidám Színpad két teljesen különálló színtársulatot jelöl. Ez utóbbi semmilyen szinten nem azonos a Puskás Tamás által azóta is a régi Vidám Színpad helyén folyamatosan és zökkenőmentesen működő Centrál Színházzal ? reagáltak a hírre a terézvárosi teátrumban.

Szóljon hozzá!