ZETApress

hírportál

Séta a dinoszauruszokkal

Kétszázmillió évvel ezelőtt a dinoszauruszok uralták a Földet. Most visszatérnek, hogy bebarangolják Európa arénáit egy különleges, új produkcióban. A dinoszauruszok még egyszer bejárják a Földet egy látványos aréna show keretében, melynek európai előadásai idén júliusban kezdődnek. Séta a dinoszauruszokkal című show a többszörös díjnyertes, azonos című BBC sorozat alapján készült, valós méretű dinoszauruszokat keltve életre és az egyik legizgalmasabb előadás-sorozatot produkálva, amit valaha létrehoztak.

A Séta a dinoszauruszokkal a The Creature Production Company szervezésében érkezik Európába. A cég vezetője, Carmen Pavlovic szerint: a BBC sorozat a speciális trükkök, az izgalom és az információ briliáns keveréke volt. Ez a show ugyanezt nyújtja, kiegészítve az élő előadás varázsával. A produkcióban 15 üvöltő, morgó, ?élő? dinoszaurusz tartja transzban a közönséget ? és ugyanolyan tiszteletet ébresztenek, mint amikor először jelentek meg a Földön. A dinoszauruszok mindegyike életnagyságú, így a show is óriási méretű, csak az arénák tudnak helyet biztosítani a produkciónak. Ez a tízmillió angol fontba kerülő előadás precedens nélküli méreteivel és minőségével egyaránt elbűvöli a fiatalokat és az idősebbeket. A séta a dinoszauruszokkal a szórakoztatás új formája, amelyet bizonyára több hasonló produkció is követni fog az elkövetkező években. Ez az A show, amit látni kell!

A 15 dinoszaurusz és a narrátor egy másfél órás, látványos előadás keretében kalauzolja végig a nézőket ezen óriási vadállatok evolúcióján, az első színrelépésüktől egészen a kipusztulásukig. A narrátor az adott ország nyelvén segíti a nézőket a látottak megértésében, izgalmas tényekkel és információkkal is színesítve az előadást.

Az eredeti BBC sorozatot több mint 700 millió ember látta a világon, hazánkban a tv2 mutatta be 2005 őszén. A sorozat számtalan elismerést és trófeát kapott, többek között 6 Emmy- és 3 BAFTA díjat vihettek haza az alkotók. További infók ezen a címen találhatók.

A show eredeti ötlete Ausztráliában merült fel és több mint egy év előkészítés után 2007. januárjában mutatták be a közönségnek Sydney-ben, az Acer Arénában. Az előadás szenzációt keltett, s a három hónapos teltházas ausztrál turnét követően máris Amerikában folytatták a gyorsan népszerűvé váló látványosságot.

Az Amerikai turné azután megdöntött minden addigi helyi rekordot, több mint 2.4 millió ember látta az előadásokat és olyan újságok foglalkoztak vele kiemelten, mint a Newsweek, The New York Times vagy a Wall Street Journal. A show megkapta a 2008-as év legkreatívabb produkciójáért járó díjat, az év turnéja elismerést, és olyan méltató kritikákat, mint ?kiválóan egyesíti az oktatást, a történelmet és a szórakoztatást? (Billboard), ?rendkívüli visszatérés 65 millió év után? (The New York Times), ?azon ritka előadás, ami egyformán leköti és szórakoztatja a szülőket és a gyerekeket? (Newsweek).

Ez nem véletlen, az alkotók között olyan neves szakemberek találhatóak, mint a rendező Scott Farris, aki a Broadway egyik leghíresebb rendezője és olyan produkciókhoz fűződik a neve, mint az EFX, a Chicago vagy Bette Midler legújabb showja, a Showgirl Must Go On. Sonny Tilders alkotta meg a dinoszauruszokat, őt a Star Wars: Episode III. ? A Sith bosszúja, a Peter Pan vagy a Narnia krónikái filmek designereként is ismerhetjük.

A zenét James Brett jegyzi, aki már a tízezer évvel Krisztus előtt, az Alien vs. Predator filmek zenéjét is írta, illetve a legendás Metallica és a San Francisco-i Szimfonikusok közös alkotásának, az S&M albumnak létrejöttében segédkezett. John Rayment felel a fényekért és fényhatásokért, az ő munkásságához tartozik a 2000-es Sydney-i nyári olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének látványa, valamint a híres, Hong Kong-i Fényszimfónia is.

A Séta a dinoszauruszokkal megmutatja T-Rex, a plateosaurus, a liliensternus, a stegosaurus, az allosaurus, a torosaurus, a brachiosaurus és a raptorok életét, az ősi világot, végigkövetve a Föld történelmét, amelyben a vulkánkitörések, az erdőtüzek és a földrengések is alakították az életet és az evolúciót. Budapesten 2010. április 2-a és 4-e között, hat előadás ad majd garantáltan felejthetetlen élményt a nézőknek. 3 éves kortól 93 éves korig mindenkinek ajánlott! Egyéb infók itt olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Dinoszauruszok ? A Föld urai | ZETApress

Szóljon hozzá!