ZETApress

hírportál

Rock-zenészek a túlélőkért!

Rock-zenészek a rákbetegség túlélőiért! ? címmel a Magyar Rákellenes Liga javára és a Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére jótékonysági koncert lesz a SYMA csarnokban. Április 10-én, NAGYPÉNTEKEN délután 5-kor lesz a kapunyitás! ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A koncert alapötlete Zeffer András rock-zenésztől származik, aki maga is túlélő, így pontosan tudja, milyen örömteli, erőt adó érzés, amikor megbizonyosodhatunk arról, hogy a bajban nem vagyunk egyedül. Van, akihez segítségért, támogatásért fordulhatunk, vannak, akik összefognak és segítenek nekünk és értünk ugyanúgy, ahogy azt annak idején zenész barátai bizonyították egy a gyógykezelésének támogatásáért szervezett segélykoncert formájában.

A Nemzeti Rákellenes Nap és a koncert célja, hogy bemutassa a Túlélők Klubját és a gyógyultak sikertörténetein keresztül példát mutasson, reményt és hitet adjon a betegséggel éppen most küzdőknek és a hozzátartozóiknak. A Magyar Rákellenes Liga azért dolgozik, hogy minél többen csatlakozhassanak a Túlélők Klubjához, mert a rák ? és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni ? legyőzhető!

A koncert bevételét a szervezők a ligának ajánlják fel azzal a kritériummal, hogy kizárólag a rákbetegek gyógyíttatására, gyógyszeres kezelésére fordíthatják. A fellépők között lesz Somló Tamás, Charlie, Török Ádám, Takács Tamás, Belmondo, Anti-fitness Club, Varga Miklós, Keresztes Ildikó, Mobil Mánia, Vikidál Gyula, Zeffer András, Deák Bill Gyula, Rudán Joe, Nagy Feró és a Beatrice, Ganxsta Zolee és a Kartel, Pokolgép és a Sic Transit ? vagyis a magyar rock élet élvonala, fenegyerekei!

A koncert sajátossága, hogy egymást követik a fellépők a nagyszínpadon. Egy-egy fellépő között átállásra lesz szükség, amíg a hangszerek a színpadra kerülnek és behangolják őket. Ez az időhossz alkalmanként úgy 10-12 perc. Ezt az időt úgy fogják hasznosan kitölteni, hogy a nagyszínpad előtt egy kisszínpadot állítanak fel, ahol az egyes rákbetegségről egy-egy szakavatott orvosprofesszor tud a nézőközönség számára értékes ? természetesen nem száraz és tudományos, hanem emberi hangú, rockkoncert-kompatibilis ? előadást tartani a műsorvezető közreműködésével.

A koncert jegybevétele a Magyar Rákellenes Liga elkülönített bankszámláján jelenik meg, aminek felhasználásáról egy külön kuratórium dönt. A szervezők remélik, hogy akinek ideje és lehetősége van rá, eljön és így segíti a Ligát, rajtuk keresztül pedig a rákbetegeket a gyógyulásban. Szlogenjük: Gyere el te is, rajtad ne múljon a gyógyulás! Jegyek a Koncert és Média hálózatában, vagy ezen az oldalon kaphatók. A koncert megvalósítását a Bayer, Roche, Pfizer, Novartis és Richter gyógyszergyárak segítették elő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Rockkoncert a rákbetegekért

Szóljon hozzá!