ZETApress

hírportál

SzólóDuó januárban

SzólóDuó 2012 nyílt pályázati rendszerrel működő nemzetközi táncfesztivál lesz az Orkesztika Alapítvány szervezésében 2012. január 4-től 8-ig ? tudtuk meg Páva Ritálól.

Az Orkesztika Alapítvány 2000 óta rendezi meg Szóló Tánc, és 2002 óta Duó Tánc Fesztiválját, a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzeléseit bemutassa.

A SzólóDuó fesztivál célja, hogy a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt alkotó táncosokot bátorítsa, legújabb alkotásait megismertesse a nagy közönséggel. A SzólóDuó sok korábbi fellépője mára már nemzetközileg elismert koreográfus táncos (Bata Rita, Duda Éva, Ladjánszki Márta, Pataky Klári). A versenyprogramban résztvevők személyes szakmai visszajelzést kapnak a nemzetközi zsűritől, ezzel ösztönözve a további, önálló alkotások elkészítését.

A SzólóDuó Fesztivált jelölő körök előzték meg, Németországban, Lengyelországban és Magyarországon. A más országból érkező jelentkezők videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. A fesztivál elő-zsűrijei az idei közel 100 jelentkező közül 34 produkciót választott be a SzólóDuó 2012 versenyprogramjába. A Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Svédországból, Ausztriából és Magyarországról érkező koreográfusok és táncosok szóló esetén 6, duó esetén 9 perces premierjeit láthatja, szavazataival pedig értékelheti majd a közönség a MU Színházban.

A fesztivál ideje alatt minden délelőtt workshopokra várják a profi és kezdő táncosokat a Mozdulatművészeti Stúdióban. A fesztivál helyszínein minden este az Ork-Kota Platform 3.0 keretében 1 perces táncfilmeket láthatnak a fesztiválra látogatók. A SzólóDuó2012 Gálaestjén az idei versenyprogram legjobbjait, illetve a tavalyi két nyertes, Monika Castkova (CZ) és Cansu Ergin (TR-P) egy-egy önálló, legfrissebb munkájának premierjét láthatja a közönség. Idén először, a workshop résztvevői is tartanak egy rövid bemutatót a nagyközönség számára a fesztivál utolsó napján.

SzólóDuó 2012 ? Fesztivál program

A SzólóDuó 2012 Megnyitó Estje 2012. január 4-én, szerdán 19 órakor lesz az Orkesztika Alapítvány ? Mozdulatművészeti Stúdióban (Budapest IX. Tagló u. 11-13.) Az est vendége: Anna Piotrowska ? Close to gate No. 5 ? clitoris landscape. SzólóDuó 2012 Versenyprogram: január 5-e, csütörtök, 6-a, péntek és 07-e, szombat 20 órától a MU Színházban (Budapest XI. Kőrösy József u. 17.). SzólóDuó 2012 Gálaest 8-án, vasárnap 20 órakor a MU Színházban. Program: SzólóDuó 2012 versenyprogram legjobbjai és díszvendégként a SzólóDuó 2011 nyertesek legújabb koreográfiáinak premierje: Monika Castkova (CZ): Twinkle és Cansu Ergin (TR-P): Reservoire.

SzólóDuó 2012 ? Kísérő programok

Tánckurzusok minden délelőtt 10-től 14 óráig ? Az Orkesztika Alapítvány ? Mozdulatművészeti Stúdióban Blaskó Borbála (HU) és Anna Piotrowska (PL) vezetésével. Ork?Kota?Platform (3.0) ? Egypercesek táncfilmre: Test?Tánc?Kép, az Orkesztika Alapítvány és a Kontakt Táncért Alapítvány meghirdetésében. Szavazz a fesztivál helyszínein és a honlapon!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. SzólóDuó Dél-Budapesten | ZETApress

Szóljon hozzá!