ZETApress

hírportál

Prince a nulladikon

Prince lesz a Sziget 0. napi sztárja. A világ talán legegyedibb és legizgalmasabb előadója, a hétszeres Grammy-díjas amerikai pop-ikon a Sziget jóvoltából végre ellátogat Magyarországra. Igen, Prince a Sziget 0. napján uralja a Nagyszínpadot és ontja eddigi pályafutásának legnagyobb slágereit!

Augusztus 9-én, kedden a Sziget Nagyszínpadán láthatja testközelből és hallhatja élőben a nagyérdemű a hétszeres Grammy-dijas amerikai pop-ikont, Prince Roger Nelsont, aki Prince néven vonult be a rock and roll halhatatlanjai közé. A több mint százmillió eladott lemezzel, 10 platina albummal és a Grammy-k mellett Golden Globe- és Oscar-díjjal is büszkélkedő élő legenda 1976 óta uralja a slágerlistákat és a Szigetre is legnagyobb dalait hozza el, így minden bizonnyal elhangzik a Purple Rain, a Kiss, a When Doves Cry, az 1999 és megannyi Prince sláger.

Tudjuk, hogy szokatlan ilyen későn bejelenteni egy ekkora sztárt, de a lengyel Open?er fesztivál, ahol július elején lépett fel Prince, olyan szerződést írt alá a művész menedzsmentjével, amely kizárólagosságot ígért nekik Európa ezen részén a 2011-es fesztiválévadra. Szerencsére a lengyel szervező cég, az Alter Art kész volt a kompromisszumra ? s ezért hálásak is vagyunk ?, hisz? a támogatásuk nélkül ez a nagy show nem jöhetett volna létre. A lengyel fesztivál elkötelezett híve a zenének és a fesztiválok közönségének, ezért is álltak el a kizárólagosságuktól, nagy örömünkre, így ? a régióban egyedüli koncertként ? a mi fesztiválunkon is fellép Prince ? mondta Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője.

A lényeg tehát, hogy Prince elfogadta a meghívást és jön a Szigetre. Mivel koncertjeire általában pillanatok alatt elfogynak a jegyek a világ bármely pontján, talán a rendelkezésre álló két hét sem olyan rövid idő, hogy beszerezze a belépőjét, aki nem akar lemaradni az év koncertjéről. Arra, hogy a koncert valóban jó eséllyel pályázik az év koncertje címre, talán garanciát jelenthetnek a lengyel fesztivál után megjelent nemzetközi kritikák, amelyek egyként szuperlatívuszokban áradoztak a Herceg több mint két órás előadásáról.

A Sziget 0. napján, a Nagyszínpadon tehát ott lesz Prince, de ezzel még nem ért véget a Sziget 0. napi kínálata. A Rock?Metál Nagyszínpadon kapnak helyet azok a produkciók, amelyeket azon az alapon hívtak vissza a szervezők, hogy ők adták a Sziget elmúlt éveiben a legnagyobb sikerű világzenei koncerteket. Mindannyian műfajuk kultikus előadói, akik frenetikus hangulatú koncertjeikről híresek.

A Sziget ?normál? napjain bizonyára főzenekarként játszanának a műfajnak szentelt nagyszínpadon, most azonban egyszerre, egyetlen napon láthatjuk őket, hogy kellőképpen felpörgessék a nagyérdeműt és garantáltan jól induljon a Szigetelés. A nulladik nap sztárvendége lesz a New York-i Klezmatics, a szerb Boban i Marko Markovic Orkestar és a szentpétervári Leningrád, tehát a Sziget Rock-Metál Nagyszínpadán. Ugyanezen a napon, az idén újsütetű Európa Színpadon a Sziget Nemzetközi Tehetségkutató versenyeinek győztesei is bemutatkoznak szerte Európából.

És ezzel a programok sora még mindig nem ért véget: ezen a napon, az MR2?Petőfi Rádió jóvoltából egy hazai zene-kultúrtörténeti ritkaságnak lehetünk fül és szemtanúi a Világzenei Nagyszínpadon. Egy különleges, sokszereplős koncertsorozatot élvezhetünk majd, a hazai pop-rock zenei élet jelesei szimfonikus átiratban, nagyzenekari kísérettel mutatják be legismertebb szerzeményeiket.

13 ezer 900 forintért lehet majd élvezni Prince egyedi stílusát, az amerikai klezmereseket, a szerb rezeseket, az orosz undergroundot, az európai tehetségeket és a magyar élvonal egyedi, eddig még sosem látott megakoncertjét, mindenkinek kedve szerint. S az ottalvós bérleteseknek pedig ez a nap grátisz! Wow! ? tudta meg a montázst készítő Lantai József.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szigeti Gesztivál | ZETApress

Szóljon hozzá!