ZETApress

hírportál

Dübörög az EFOTT

A Haddaway mennybe ment Szolnokon és több ezer ember tombolt az EFOTT 0. napján Gönczi Gáborék show-ján. Már a legnagyobb hallgatói rendezvény nulladik napján közel hétezer ember bulizott a szolnoki Tiszaligeten.

Az EFOTT első estéjén fellépő sztárok mindent megtettek, hogy felejthetetlen élménnyel szolgáljanak a fesztiválozóknak. A Smile Rock Circus és vendégeik, illetve Ganxsta Zolee-ék is bőven adtak ráadást. A hálás közönség alig akarta elengedni az énekeseket, a világhírű Haddaway többször is színpadra állt. A fesztiválhangulat még a polgármestert és a Szolnoki Főiskola rektorát is magával ragadta.

Fergeteges fesztiválhangulat, nagy találkozások, fantasztikus hangú énekesek és remek idő. ? A 2011-es Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának nulladik napján már minden adott volt a jó hangulathoz, kedd estig több mint hétezren megérkeztek a helyszínre ? mondta el Dajka Zoltán, az EFOTT főszervezője. Tiszaligetre Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere és Dr. Túróczi Imre rektor úr is kilátogatott, akik nagyon élvezték Gönczi Gáborék show-ját.

A polgármester még fesztiválélményeiről és Kovács Katihoz fűződő emlékeiről is mesélt. Előbbiről egy német lánnyal elcsattant csók jutott eszébe, utóbbiról pedig nászútja, amelyre két bakelitet is vittek feleségével a legendás énekesnőtől. Kovács Kati Gönczi Gábor édesapját is lenyűgözte, aki évtizedeket várt arra, hogy találkozhasson régi kedvencével.

Az éjszakát a djuice U26 színpadán a Smile Rock Circus és sztárvendégeik nyitották meg. Gönczi Gáborék mellett színpadra lépett Kovács Kati, Király L. Norbi, az Animal Cannibals, Vastag Csaba, Fluor és Haddaway. A What is Love világhírű előadója lenyűgözte a magyar közönséget, őt pedig elmondása szerint a gyönyörű magyar nők.

A több órásra nyúlt sztárparádé után Ganxsta Zolee és a Kartel kerítésszaggató koncertje koronázta meg éjszakát. A görög isteneké volt a főszerep az EFOTT első napján, és VV Alekosz elvesztette fesztiválszüzességét: életében először fesztiválozott. A ValóVilág4 görög származású sztárjának annyira megtetszett az egyetemisták és főiskolások bulija, hogy haza sem akart menni Tiszaligetből.

Az EFOTT első estéjén a művészetek görög istenéről elnevezett Apollo 440 pörgette fel a hangulatot. A nagyszínpad előtt 12 ezer ember táncolt egyszerre. A fesztiválozó fiatalok mellett hírességek is ellátogattak a legnagyobb hallgatói buli első napjára. A valóságshow-hős Nagy Alekosz és Jáksó László, a Class FM műsorvezetője részt vett egy rögtönzött közönségtalálkozón, majd paprikás krumplit is készítettek az egyetemistáknak.

A görög csábítót annyira magával ragadta a hamisítatlan EFOTT-hangulat, hogy a bográcsozás után azonnal felderítő körútra indult feltérképezni a fesztivál programjait és persze a szebbnél szebb lányokat. Végül nagy kedvence, Takács Nikolas koncertjén kötött ki. ? Fölöttébb érdekes dolgokkal és emberekkel találkozhatunk egy ilyen típusú rendezvényen, nem is beszélve a csinos hölgyekről, akik hiányos öltözékekben hívják csábításra a férfitekintetet. A szép leányok csodás látványa mellett annak örülök a legjobban, hogy találkozhattam Takács Nikolas-szal, Korda Györggyel és Klárikával, valamint Dévényi Tibi bácsival ? árulta el Alekosz.

A djuice támogatásával megvalósuló EFOTT első napján olyan előadók gondoskodtak a hangulatról, mint az Irie Maffia, a Belga, Korda Gyuri bácsi és Balázs Klárika nem néni, vagy Duma Kovács András Péter. Az est nagy durranása az Apollo 440 volt, akik whiskyvel és vodkával melegítettek a koncertre. A szervezők hiába kínálták őket pálinkával, az együttes tagjai nem merték megkóstolni az erős italt. A banda energikus énekesének köszönhetően percek alatt óriási buli kerekedett a nagyszínpad előtt, 12 ezer ember táncolt együtt a Stop the Rock című nótára.

Olimpikonok lángosoztak az EFOTT-on a második napon és háromszor tapsolták vissza a Republicot! Teljesen megtelt a nagyszínpad előtti tér a 30Y és a Republic koncertje alatt az EFOTT 2. napján. Az egyetemisták és főiskolások legnagyobb bulijára Czene Attila olimpiai bajnok államtitkár, Rózsa Norbert olimpikon, Szalay Ferenc szolnoki polgármester és Dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora, is kilátogatott. Együtt lángosoztak, miután kiosztották az EFOTT legsportosabb intézménye címet.

Az EFOTT csütörtöki napja nemcsak a zenéről szólt, hanem a sportról is. A HÖOK által hirdetett SportPont Program kosárlabda, kispályás foci és röplabda mérkőzéseinek eredményhirdetésére prominens vendégek érkeztek a szolnoki Tiszaligetbe. Czene Attila, a NEFMI sportért felelős államtitkára Szalay Ferenc polgármester és Dr. Túróczi Imre rektor együtt osztotta ki a legjobb sportolóknak járó kupákat és ajándékokat, majd körbejárták a fesztivált.

Először a Civil Falu kiállítóit nézték meg, ahol a 81 civil szervezet között a Mobilitás és a NEFMI Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Ifjúsági Főosztálya is kitelepült. Ezt követően a meghívottak a Csík zenekar koncertjére siettek, ahol az együttes leghíresebb feldolgozását, a Most múlik pontosan című dalt együtt énekelték a tömeggel. ? Elérkezett 2011 júliusa, Magyarország életében véget ért a soros magyar EU elnökség. Az egyetemisták és főiskolások életében pedig vége a vizsgaidőszaknak, jöhet a nyár, és ha július, akkor EFOTT ? mondta köszöntő beszédében Czene Attila, aki nagyra értékelte, hogy a fesztivál ilyen nagy hangsúlyt fektet a sportra.

A djuice főtámogatásával megvalósuló EFOTT talkshow-jára a második nap is érkeztek hírességek, így Tatár Csilla és Radnai Péter. Az est főszereplői a 30Y és a vonósnégyessel színpadra álló Republic tagjai voltak, akik óriási embertömeg előtt adtak koncertet. ? Száll el, Kismadár! ? zengett a hangszórókból. A különféle zenei műfajok rajongói is megtalálták a nekik való programot, a The Carbonfools, a Compact Disco és az Ámokfutók is fergeteges bulit hozott Szolnokra.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bye-bye EFOTT | ZETApress

Szóljon hozzá!