ZETApress

hírportál

Bye-bye EFOTT

Közel hetvenezren voltak idén is az EFOTT-on! Mint már korábban is jeleztük, nem is kívánhatott volna tökéletesebb időt, helyszínt és közönséget magának az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az év legnagyobb hallgatói bulija ? tudta meg Lantai József.

A szolnoki Tiszaligetben töltött egy hét alatt összesen 67 ezer 420 látogató szórakozott és nézte végig a közel háromszáz legjobb magyar előadó, valamint Haddaway és az Apollo 440 koncertjeit. A fiatalok az utolsó napon fájó szívvel bontottak sátrat és hagyták el a csodálatos helyszínt.

Az égiek is kegyeibe fogadták az EFOTT-ot. Pénteken megijedt a vihar a Tankcsapdától? Az égiek tegnap este az egyetemistákkal voltak, az ország felett keringő zivatarlánc elkerülte tegnap este Szolnok-Tiszaligetet. Az éjfélre várt viharra a szervezők minden fronton felkészültek, ám végül szerencsére semmilyen óvintézkedést sem kellett tenni, zavartalanul folytak a koncertek.

Az EFOTT 3. napján volt lánykérés, óriási Vad Fruttik buli és egy igazi ősbemutató Ganxsta Zolee-val. A különleges éjszakát a Tankcsapda zárta. a Szolnok fölé várt vihar egy kisebb zivatar után hátat fordított az EFOTT-nak. Miközben a nagyszínpadon a Tankcsapda szaggatta a húrokat, a djuice U26 színpadán egy ősbemutató zajlott. Ganxsta Zolee átnyergelve a rockabilly műfajába, a Mystery Ganggel lépett színpadra egy külön az EFOTT-ra írt dallal.

Pénteken Kiss Ádám is ellátogatott az egyetemisták bulijára, amelyet soha nem hagyna ki. A humoristát nem sok nyári fesztiválon csíphetjük el, de az EFOTT nagyon közel áll a szívéhez. A fiatalok mobilmárkájának támogatásával megvalósuló Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján nem csak szerelmek szövődnek, hanem életre szóló döntések is születnek. A mindig energikus Szandi közreműködésével egy lánykérésnek is szemtanúi lehettek a fesztiválozók.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának zárónapja is kivételes programmal szolgált, a Heaven Street Seven koncertjétől a Supernem-en át egészen a Quimby-ig, hogy csak néhányat említsünk a fellépők közül. A Tiszaliget teljes területén felszabadult fesztiválozók élvezték a zenét, a nyarat és egymás társaságát, ahogy arról Kiss Tibi is megbizonyosodott miután kiállt a színpadra.

A Quimby énekesének első kérdésére: ? Jól érzitek magatokat? ? a hatalmas tömeg egyöntetű igennel válaszolt. A rendezvény főtámogatója, a djuice már napközben is gondoskodott a fiatalok tartalmas programjáról. A Media Workshop-ra jelentkező lelkes egyetemisták videó-újságíróképzést kaptak, amely során kipróbálhatták magukat riporterként, operatőrként, szerkesztőként, így készült el a djuice fesztiválhíradója. Népszerű volt a termálstrand is, ahol több ezren fürdőztek az esti koncertek előtt; illetve a Civil Falu aktivitásai is számos érdeklődő figyelmét felkeltették.

Kovács Kati egy teniszmeccsről érkezett a fellépésre. Az énekesnő a 0. napi koncert után ugyanis kihívta Szolnok város polgármesterét egy barátságos mérkőzésre, amelyet a tiszaligeti pályán rendeztek. Az örökifjú énekesnő a rekkenő hőségben zajló egy órás sport után energiabombaként robbant be a rajongók közé. Az EFOTT szervezői meglepetés ajándékkal készültek Lovasi András zenekarának, a Kiscsillagnak, akik 2006-ban, éppen öt évvel ezelőtt az EFOTT-on adták első koncertjüket. A szervezők egy tortával és 5-ös számú EFOTT pólókkal ajándékozták meg a zenészeket.

Az estét a nagyszínpadon a Quimby ismert dalai zárták, amelyet a közönség együtt énekelt a zenekarral. A fesztivál zárónapján közel 18 ezren buliztak, és búcsúztak az idei EFOTT-tól. A beléptető-és nyilvántartó rendszernek köszönhetően a szervezők pontos adatokkal tudtak szolgálni a látogatószámról, amely ? az előző évi rekord létszámot megközelítve ? idén 67 ezer 420 lett.

A szolnoki Tisztaliget minden szempontból tökéletes helyszíne volt az EFOTT-nak, és ezt mind a fesztivállátogatók, mind a fellépők megerősítették. Ezúton is köszönjük a házigazda Szolnoki Főiskolának, a vendéglátó városnak, Szalay Ferenc polgármester úrnak, illetve szponzorainknak és alvállalkozóinknak, hogy hibátlan körülményeket biztosítottak a rendezvényhez. Az idei tiszaligeti EFOTT a fesztivál 35 éves történetének egyik legszebb helyszíne, amely látogatói létszáma alapján is a dobogóra került ? értékelte a rendezvényt Dajka Zoltán főszervező. A fesztivál szervezői a djuice és a többi szponzor mellett ismét köszönik a támogatást a pazar időjárásnak, amely a szolnoki egy hetet igazi nyaralássá varázsolta a Tiszaparton. EFOTT ? csak szabadon?

Szóljon hozzá!