ZETApress

hírportál

Újdonságok fesztiválja

Tehetséges előadókat nem tudunk ?gyártani?, de a meglévőket meg tudjuk kérni, valami különleges, új produkcióval készüljenek a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválra ? vallja Bolyki György fesztiváligazgató.

Felfogásában egy fesztivál akkor igazán jó, ha nem csak felhasználja a kulturális életben meglévő értékeket, hanem saját maga is hozzájárul ezek létrejöttéhez. Ennek jegyében kérte fel a hazai zenei élet kiválóságait, készítsenek egy teljesen új műsort, melynek Kaposváron lesz az ősbemutatója. Az újszerű koncertsorozat alkalmából hat estén keresztül hallgathatja a Kaposvárra látogató közönség kiváló művészeink legfrissebb alkotásait.

Szakcsi Lakatos Béla és Palya Bea nem csak vadonatúj műsorral, hanem ezen a fesztiválon először fellépő együttessel is érkezik Kaposvárra. Laár András: Röhögő szentség című műsorával áldoz a szórakoztatás oltárán. A tőle megszokott abszurd humort a nevetés által megnyíló elmék számára újfajta élményt jelentő zenékkel vegyíti.

Falusi Mariann: Az én XX. századom című műsorában az elmúlt évszázad minden évtizedének számára legjelentősebb hazai és külföldi dalát adja elő erre az alkalomra összeálló együttesének kíséretében. Gál Csaba Boogie nem szakad el az amerikai zenétől, de egy teljesen új arcát fogja megmutatni: autentikus afro-amerikai gospel koncertet ad egy szál gitár kíséretében.

Nagy László Gitano jazz-es latin zenébe ágyazva adja elő Petőfi Sándor és Arany János legszebb verseit ? spanyolul. A számok között a két költő levelezéseiből idézünk. Szintén a fesztiválon mutatja be nemrég megjelent nagylemezének anyagát Kulka János. Az augusztus 13-20 közötti exkluzív koncertsorozat előadásai minden este fél 10-kor kezdődnek. A fesztivál koncertjeire 2500 és 2900 forintért lehet jegyeket vásárolni az ismert jegypénztárakban.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Udupi Dhania Sambhar with Chutney Palya | Diabetes Pills Blog
  2. Fesztiválon Kaposváron | ZETApress

Szóljon hozzá!