ZETApress

hírportál

Augusztusi Kaposfeszt

Augusztus 13-20-a között kerül megrendezésre az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A rendezvény nagyszabású eseménynek ígérkezik, hiszen a világ és a hazai zenei élet legkiemelkedőbb előadói lépnek fel.

A szervezés Kokas Katalin, Kelemen Barnabás és Bolyki György nevéhez köthető. A világjáró művészek a minőség garanciáját jelentik a fellépőknek épp úgy, mint a koncertlátogató közönségnek ? tudatta Balogh Máté.

A fesztivál gerincét a komolyzenei koncertek alkotják. Napi két alkalommal olyan szenzációs művészek lépnek fel, mint Joshua Bell, Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, Pekka Kuusisto, stb. A színvonalat jelzi, hogy mind a tizenhat koncertet átveszi a svájci székhelyű Európai Rádió Szövetség. A márciusi genfi közgyűlés döntése értelmében 55 országba közvetítheti a BBC a programokat, mintegy százmillió hallgatóval növelve a helyszíni érdeklődők számát.

A fesztivál igazi csemegét kínál a könnyedebb műfajok kedvelőinek is. Erre az alkalomra megkomponált műsort fog bemutatni Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Nagy László Gitano és Gaál Csaba Boogie. A hat ősbemutató koncertre esténként fél 10-kor kerül sor.

Szintén ősbemutató, de egy előadó: a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon mutatja be először új lemezét Kulka János. Az exkluzív koncertekre a fesztiválra elkészülő új koncertteremben, a Szivárvány Zeneházban kerül sor.

A fesztivál kifejezetten fiataloknak szóló programja az első Nemzetközi Jam-Session Találkozó. Szakítva a hagyományos fesztiválozással, közös muzsikálásra hívják a fiatalokat. Akik mellé csatlakozni lehet egy igazi jammelésre: Charlie, Somló Tamás, a United, Tóth Vera és Gabi, Falusi Mariann, és a Starmachine zenekar. Koncert kezdés 23 óra, utána DJ+karaoke verseny.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újdonságok fesztiválja | ZETApress

Szóljon hozzá!