ZETApress

hírportál

Kapcsolat a Hősök terén

Megasztárokkal kezdődik a június 26-i T-Mobile Kapcsolat koncert, amelynek idei nemzetközi sztárja Rod Stewart lesz. A koncert főszereplője a 250 millió eladott albummal és kislemezzel minden idők egyik legkiemelkedőbb előadója lesz, akinek öt stúdióalbuma is a Billboard magazin 100-as listájának első helyére került.

Az angol világsztár előtt népszerű Megasztárok, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi, Gáspár Laci, Király Viktor és Oláh Ibolya többek között a korábbi 13 Kapcsolat koncert sikerdalait idézik fel. Európa egyik legnagyobb zenei rendezvénye a korábbi évekhez hasonlóan a névadó T-Mobile-nak és támogatóknak, azaz a Sony Ericssonnak, a tv2-nek, a Class FM-nek, a Metropol napilapnak, a Best magazinnak, az Exitnek, Origónak és a Life Networknek köszönhetően idén is ingyenes lesz.

Lassan másfél évtizedre nyúlik vissza a Kapcsolat koncert története, és ez idő alatt évről évre számos világsztár és sikeres hazai előadó szórakoztatta a minden esztendőben több százezres közönséget. A koncert fellépői sokféle zenei stílust képviseltek, azonban a Kapcsolat koncert mégis akarva-akaratlanul egyfajta kapcsolódási pontnak is tekinthető a nemzetközi zenei porondon ? tudta meg Vígh Alex a sajtótájékoztatón.

Elég utalni az idei sztárvendégre, Rod Stewartra, és All for Love című számára, amelyet az 1980-as évtized egyik legjobb dalának választottak, és különlegessége, hogy 3 férfi szupersztár énekli. Hármuk közül ketten, Sting és Bryan Adams korábban már felléptek a Kapcsolat Koncerten, és most harmadikként Rod Stewart következik. Csakúgy, mint Elton John és Joe Cocker, akikkel az angol sztár szintén énekelt duettet, és akik szintén a Kapcsolat koncert főszereplői voltak.

Rod Stewart előtt a jó hangulatról a tv2 Megasztárjai, így az idei évben új albummal jelentkező Molnár Ferenc Caramel és Oláh Ibolya, az év elején szóló videoklippel jelentkező Király Viktor, és a népszerűségüket mai napig megőrző Gáspár Laci és Tóth Gabi gondoskodnak. A fiatal magyar énekesek a 14. Kapcsolat koncerten a korábbi években sikert arató dalokkal a korábbi évek fellépőit idézik fel.

A Grammy-díjas Rod Stewart tavaly októberben új albummal, a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágereinek gyűjteményével jelentkezett Soulbook címmel. Az albummal visszatért zenei pályájának kezdeteihez, amikor még a The Jeff Beck Band és a kritikusok által is nagyra becsült The Faces frontembere volt.

Az új korongon olyan soul klasszikusok kaptak helyet, mint az If You Don’t Know Me By Now vagy a Higher and Higher. Rod Stewart pályafutásának sok sikeres és szeretett dalával érkezik Budapestre, ahol igazi különlegességként, a koncert napján már javában zajló dél-afrikai foci-vb-re is tekintettel néhány dalt az általa nagyon kedvelt Celtic focicsapat mezében énekel majd.

A T-Mobile Kapcsolat koncertre a korábbi évekhez hasonlóan az ország számos pontjáról és a határokon túlról is érkeznek majd a színvonalas kikapcsolódást kedvelő zenerajongók. Közülük 300 arany vagy platina szintű T-Home és T-Mobile előfizető másodmagával a Kapcsolat Program keretében különleges lehetőségként VIP-vendégként élvezheti majd a koncertet. A sorsolásra június 17-éig a T-Home és a T-Mobile honlapokon egyszerű regisztrációval lehet jelentkezni.

A koncert szervezői és támogatói a szórakozáson túl a hasznos kezdeményezéseket is igyekeznek felkarolni, helyet adva pl. a véradást szervező Magyar Vöröskeresztnek és az országos Vérellátó Szolgálatnak is. A segíteni szándékozók a helyszínen 14-19 óráig 2 helyszínen adhatnak vért. A T-Mobile, a Sony Ericsson, a TV2, a Class FM, a Metropol, a Best, az Exit, az Origo és a Life Network egyaránt arra kér mindenkit, hogy aki teheti, a véradás révén segítse a Vöröskereszt munkáját.

Rod Stewart: Soulbook

Az utánozhatatlan hang ? a legnagyobb soul slágerek! A Grammy-díj nyertes, Rock and Roll Hall of Fame tag Rod Stewart tavaly októberben új albummal jelentkezett Soulbook címmel, melyen a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágereinek gyűjteményét hallhatjuk a világ egyik legjobb előadójának tolmácsolásában.

Rod Stewart maga is szenvedélyes a projekt iránt, melynek segítségével visszatérhetett zenei pályájának kezdeteihez, amikor még a The Jeff Beck Band és a kritikusok által is nagyra becsült The Faces frontembere volt, mely ma már ikonként szerepel a történelemkönyvekben az amerikai gyökerekben eredő rock, soul és blues zenék összeolvasztásáért.

A Soulbook készítése kapcsán Stewart újra együtt dolgozhatott korábbi producer társaival, Steve Tyrellel és Steve Jordannel, akik olyan további művészeket hoztak még a lemez készítéséhez, mint Ray Parker Jr, Waddy Watchel, Darrell Jones, Dean Parks és David Paich.

Nagyjából 250 millió eladott albummal és kislemezzel a háta mögött, Rod Stewart minden idők egyik legnagyobb előadója. Az egyik legjobban megkülönböztethető hangot birtokolva Rod Stewart korábbi The Great American Songbook sorozata rekordot döntő sikereket ért el, miután több mint 19 millió példányban kelt el világszerte. 2006-ban jelentette meg legutóbbi albumát, a Still The Same, Great Rock Classics Of Our Time-ot, mely az első rock album volt 8 év után, és rögtön első pozícióban nyitott az albumlistákon. Teltházas koncerteket tartott már világszerte, legutóbbi 5 stúdióalbuma elérte a Billboard albumlista első helyét. Rod Stewart legutóbbi két albuma aranylemez minősítést ért el hazánkban is.

Az új korongon olyan soul klasszikusokra számíthatunk, mint az ?If You Don’t Know Me By Now” vagy a How Can You Mend A Broken Heart. Az alapötlet az volt, hogy olyan felvételek kerüljenek a lemezre, melyek nemcsak R&B dalok, de egyben Top5-ben szereplő Pop slágerek is voltak. A lemezen két szupersztár duettet is hallhatunk, Mary 3. Blige-dzsal énekli a You Make Me Feel Brand New című ?70-es évek beli slágert, valamint az Oscar- és Grammy-díj nyertes Jennifer Hudsonnal adja elő a Let It Be Me című Jerry Butler/Betty Everett duettet. Ezen felül a legendás Smokey Robinson is vendégszerepel a Tracks Of My Tears című dalban, de a soul zene egyik óriását, Stevie Wondert is hallhatjuk harmonikázni saját My Cherie Amour című dalának Stewart által készített feldolgozásában.

A 14. T-Mobile Kapcsolat koncert alkalmából megjelent egy exkluzív változat is Magyarországon a Soulbook című albumból, mely 2 bónusz dalt is tartalmaz a korábban megjelent változathoz képest. Ez a változat kizárólag a T-Mobile-nál elérhető Magyarországon. Hazánkon kívül csupán az Egyesült Királyságban és Japánban jelent meg ez a változat.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Horology News
  2. Létrejön a Kapcsolat | ZETApress

Szóljon hozzá!