ZETApress

hírportál

Létrejön a Kapcsolat

Kétszáz hangfal dübörög az ?56-osok terén. Vasárnap kezdik el az ?56-osok terén a Kapcsolat koncert helyszínének előkészítését. A június 26-i Rod Stewart-koncertig, azaz hat nap alatt, körülbelül ezer embert foglalkoztatva építenek fel egy valódi mini várost a Városliget csücskében.

A skót származású sztár kilenc kamionnal és közel 100 tonnányi koncertfelszereléssel érkezik hozzánk. A szervezők ? a korábbi évekhez hasonlóan ? több százezer embert várnak az eseményre, melyről korábban mi is írtunk.

A 14. T-Mobile Kapcsolat koncert helyszínét hat nappal a koncert előtt kezdik építeni. 14 hang-, 16 fény- és 16 videótechnikus, valamint 80 rakodómunkás dolgozik a következő napokban azon, hogy egy tökéletes mini várost építsenek fel az ?56-osok terén. A színpad és a lelátók felállításához; az öltözők, az éttermek és a többi, színfal mögötti helyiség felépítéséhez 23 tonnányi hang- és fénytechnikai berendezést függesztenek fel.

Az előkészületek megdöbbentő számú ember munkáját igénylik: az elő- és utómunkálatokat is beleszámítva csaknem ezren dolgoznak azon, hogy megvalósuljon a koncert. A kivetítők kép- és hangminőségét speciális delay-tornyok segítik, aminek köszönhetően egészen a Hősök teréig élvezhető lesz az előadás. A külön erre a turnéra készített képi díszlet a zenekar mögötti 150 nm-es kivetítőkön tárul a közönség elé.

Számok, tények az idei Kapcsolat koncertről

Rod Stewart magával hozza konyháját és annak személyzetét, csapata 280 kilo jeget és 200 db törülközőt kért, illetve operáló kocsit és motoros rendőröket is. Ezek a kívánságok ? a Kapcsolat koncert 13 korábbi évéhez viszonyítva ? nem kirívóak. Rod Stewart egyébként Nürnbergből érkezik Magyarországra, és Budapestről Bécsbe utazik majd tovább ? nyilatkozta Gőz László és Brády Márton, a Kapcsolat koncert főszervezői.

Az angol világsztár mostani koncertje után elmondhatjuk, hogy az All for Love című világhírű dalt éneklő mesterhármas minden tagja, Bryan Adams, Rod Stewart és Sting is ellátogatott már Budapestre. A jövő hét végi koncerten Rod Stewart előtt öt Megasztár: Gáspár Laci, Király Viktor, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi és Oláh Ibolya lépnek majd fel a húsztagú Modern Art Orchestra kíséretével.

Az idei Kapcsolat koncert számokban

Öt km kábel segíti a megfelelő a hang-, fény- és videótechnikát. Hat nappal a koncert előtt kezdődnek az előkészületek az ?56-osok terén. Kilenc kamion szállítja Budapestre Rod Stewart és zenekarának közel 100 tonnás koncertfelszerelését. 23 tonnányi hang- és fénytechnikai berendezést függesztenek fel. Kb. 110 decibellel szól a zene.

Kétszáz törölközőt használ majd el az este folyamán Rod Stewart és a stábja. Több mint 200 hangfal: 148 db Meyer-Sound hangfalból szól majd a koncert, plusz 32 hangfal lesz a Hősök terén és 24 a színpad mellett. 280 kg jeget rendelt a sztár menedzsmentje. Kb. 1000 ember dolgozik az előkészítéstől kezdve, a biztonsági embereken át egészen az utómunkálatokig, hogy megvalósuljon a koncert, melyre akár több százezer koncertlátogató is elmehet.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Véradás a koncerten | ZETApress

Szóljon hozzá!