ZETApress

hírportál

Két hét múlva itt a Rammstein

Mint korábban megírtuk, március 16-án Budapestre ér a Rammstein 2009-10-es turnéja. A zenekar hatalmas hírnevet szerzett élő show-jaival, főként a számtalan pirotechnikai eszköz színpadi használatával. Ezen a koncertkörúton sincs ez másképp, látványos akciók bőven lesznek.

A Rammstein több tagja is szájhoz erősíthető lángszórót használ az előadások alatt, maga Till Lindemann énekes pedig egész számokat énekel végig úgy, hogy közben ég ? két karjához erősített lángszóró segítségével. De az együttes tagjain kívül lángra kapnak még mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők, sőt, robbanó dobok és mikrofonok is várhatók.

A banda természetesen ilyen látványhoz szakképzett pirotechnikusokat alkalmaz. Ráadásul az énekes maga is szakképzett pirotechnikus, ezért is vállalja, hogy egész számokra elnyelje a lángtenger. A Rammstein mottója: Tedd a saját dolgod. És túlozd el! A cél az, hogy felkeltsék az emberek figyelmét, úgy, hogy az élvezetes is legyen ? tudatta a Live Nation.

Megtanultuk, hogy az emberek 99%-a nem érti a dalszövegeket, szóval valami olyannal kell előállni, ami megtartja a show-ban a drámaiságot. Valamit tennünk kell. Szeretünk előadni; szeretünk játszani a tűzzel. De van humorérzékünk. Nevetünk rajta és saját magunkon is; élvezzük az egészet? de komolyan vesszük a zenét és a dalszövegeket. Ez a humor, színház, és a mi kelet-német kultúránk kombinációja ? nyilatkozta nemrégiben Till Lindemann.

A turnén 40 kamion és 10 busz szállítja a zenekar felszerelését. Budapesten közel 100 magyar technikai ember segédkezik majd a koncert napján az építésben, kora reggeltől. A színpad maga 4 részből áll, lesz egy alsó színpadi rész, fölötte egy másik színpad, két oldalon egy-egy ?bunker? található, ez összesen közel 300 négyzetméternyi színpadot jelent a produkció számára.

A zenekarnak nincsenek extra igényei, talán csak annyi, hogy az öltöző mellett be kell rendezni egy külön helységet pihenő célra ? ám a berendezés teljesen átlagos, kanapék, lámpák, dohányzóasztal és némi dekoráció. A Rammstein koncertre a világon mindenhol, így Budapesten is szigorított biztonsági beléptetés várható, nem csupán táska, hanem ruházat ellenőrzés is lesz a kapuknál. Semmilyen üveget, palackot, láncot, lézerpontozót, fegyvernek is alkalmas tárgyat, illetve hang- vagy képrögzítő eszközt nem lehet a koncertre bevinni.

Az estét 8 órakor a Combichrist nevű csapat nyitja, kb. 40 perces programjuk után lép színpadra a Rammstein. Jegyek meglehetősen korlátozott számban, de még kaphatók a jegyirodákban, a helyszínen vagy az interneten.

Szóljon hozzá!