ZETApress

hírportál

Menedék Óbudán

menedek_filmAz utolsó dal és a Szerencsecsillag után Nicholas Sparks újabb romantikus regénye kerül a mozikba április 25-én, a Big Bang Media forgalmazásában: a magyar nyelven Menedék címet kapott könyv adaptációjában Julianne Hough a főszereplő, aki egy csinos ifjú nőt alakít, aki egy csendes észak-karolinai városkába költözik.

A városka lakóinak csodálkozására azonban a fiatal lány nem keresi senkinek a társaságát és nem jár el sehová, így lassan egyre több emberben ötlik fel a kérdés, vajon miért is érkezett oda, mitől fél, vagy éppen mi elől bujkál? ? láttuk délelőtt az Óbuda moziban. A film-traillert Lasse Hallström rendezi, és Josh Duhamel, David Lyons, valamint Cobie Smulders is szerepel benne.

Mégis lesz magyar vonatkozású film a mozikban?

Forgalmazót talált a Titanic Filmfesztivál egyik versenyfilmje. Sikerrel vetítette a holnap záró 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál a Csendesek című alkotást, mely holland rendezője ellenére magyar nyelven készült, Tóth Orsi (Delta, Johanna, A nagy füzet) és Rába Roland (Köntörfalak, Ópium ? Egy elmebeteg nő naplója, Isteni műszak) főszereplésével. A dráma operatőre is magyar szakember: Pohárnok Gergely.

A film producerei, Dirk Rijneke és Mildred van Leeuwaarden a fesztiválvetítések alkalmából Magyarországra látogattak, és tegnap megállapodást is kötöttek a magyarországi moziforgalmazásra a PARLUX Entertainment nevű hazai forgalmazóval. ? Az alkotás művészi értékei mellett azért is fontosnak tartjuk bemutatni az alkotást, mivel a filmfinanszírozás sokak által ismert helyzete miatt még mindig nem kerültek a mozikba magyar filmek. Lényeges, hogy magyar nyelven, magyar színművészekkel élhessünk át olyan történeteket, melyek közel állnak hozzánk, rólunk szólnak ? mondta el Gulyás Balázs, a disztribúciós cég vezetője. A Csendesek várhatóan idén nyáron kerül a magyar mozivásznakra.

Szóljon hozzá!