ZETApress

hírportál

Baltasar elnök második díja

A 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját Baltasar Kormákur: Fehér nászéjszaka című filmje kapta. Az izlandi rendező a tavalyi fesztivál nyertese volt, az ideire nem nevezett, így ő zsűrizhette a többieket. Filmsikere valójában Csehov: Ivanovjának modern átirata egy férfiről, aki előtt fényes jövő állt, de sosem élt az alkalommal, s amikor ráeszmélt erre, már késő volt.

A szemle tízezer eurós Hullámtörők-díját és az Országos Diák-zsűri díját a norvég Rune Denstad Langlo: Észak című alkotása kapta, melyet a tegnap esti Uránia mozibeli gálán Erlend Loe forgatókönyvíró vett át. A film egy lecsúszott síbajnokról szól, aki egy hosszú és kegyetlen útra indul, melynek végén talán várja majd a fény.

A közönségdíjért a zsűri idei elnöke, Baltasar Kormákur filmrendező ment a színpadra. A zsűri tagja volt még Enyedi Ildikó filmrendező és Pohárnok Gergely operatőr. A fesztivál a tegnap esti díjátadóval hivatalosan lezárult, bár ma még bemutatnak néhány filmet a Kinó, az Örökmozgó, az Uránia és a Toldi Art moziban. A 17. Titanicot jövőre egy kicsit később, április 8-a és 18-a között rendezik meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Észak két filmdíja

Szóljon hozzá!