ZETApress

hírportál

Csak a szél lett Budapesté

A Budapest Film Kft. elnyerte a Csak a szél című film magyarországi forgalmazási jogát! ? tudtuk meg Székely Dorottyától. A filmet a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. A Csak a szél egy cigány család egyetlen napját mutatja be, kora hajnaltól késő éjszakáig.

Hazánk vezető független filmforgalmazója elnyerte a Fliegauf Bence által rendezett ? és az Inforg-M&M Film által gyártott ? a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjjal jutalmazott Csak a szél című játékfilmet, melyet a szakma további díjakkal ? Amnesty International és a Peace Film Award ? jutalmazott. A film története nem kapcsolódik direkt módon a valós eseményekhez, nem követi a nyilvánosságra hozott nyomozati anyagot.

Jung Zsuzsanna, a Budapest Film Kft. ügyvezető igazgatónője elmondta: ? 2009 óta, a Csak a szél az első olyan hazai produkció, melyet cégünk képvisel a piacon. Nagyon büszkék vagyunk a közös munkára és reméljük, hogy a jövőben még számos magyar filmet mutathatunk be a hazai közönségnek, és további magyar alkotások kerülnek előtérbe a nemzetközi filmfesztiválokon.

Szem előtt tartva azt, hogy a Budapest Film Kft. az igényes és értékes filmek forgalmazásán túl támogatni kívánja a fiatal tehetségeket, a múlt hét folyamán meghirdette a BuFi Forgatókönyvíró Pályázatot, mellyel a forgalmazó nem titkolt szándéka, hogy felfrissítse a forgatókönyvíró szakmát. A Budapest Film Kft. 2010 óta a berlini székhelyű A Company Consulting & Licensing Ag. leányvállataként működik. Az anyacég Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb filmforgalmazó cégcsoportja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Csak a szél a Corvinban | ZETApress

Szóljon hozzá!