ZETApress

hírportál

Olasz filmek a Puskin moziban

Az idén november 5-e, szombat és 15-e, kedd között kerül megrendezésre a fővárosi Puskin moziban a MittelCinemaFest 2011 ? IX. Közép-európai Olasz Filmfesztivál ? tudtuk meg a kora délutáni sajtótájékoztatón, melyet Dottore Salvatore Ettorre, az Olasz Kultúrintézet igazgatója nyitott meg.

Az Olasz Kultúrintézet és a Cinecittá Luce FILMITALIA által szervezett fesztiválon ? amely a Puskin mozi, a Budapest Film Zrt. és több közép-európai olasz kultúrintézet közreműködésével jött létre ? tíz új olasz film lesz látható, november 9-én, szerdán pedig válogatást láthatnak a római RIFF Filmfesztivál (2010-2011.) rövidfilmjeiből. A fesztivál Budapesten kívül, szintén novemberben, Pozsonyban és Krakkóban is megrendezésre kerül. A megszokottól eltérően Bécsben nem lesz idén fesztivál, mert az ottani Olasz Intézet igazgatói állása nincsen betöltve.

A fesztivál filmjei Budapesten november 5-én: Nyugalmas élet (rendezte: Claudio Cupellini), 6-án: Senki sem ítélkezhet felettem (rendezte: Massimiliano Bruno), 7-én: Micsoda szép nap (rendezte: Gennaro Nunziante), 8-án: Tatanka (rendezte: Giuseppe Gagliardi), 10-én: Örök fiatalság (rendezte: Pupi Avati), 11-én: Az első tanítói állás (rendezte: Giorgia Cecere), 12-én: Éretlenek (rendezte: Paolo Genovese), 13-án: Szenvedély (rendezte: John Turturro), 14-én: A vég nekem a kezdet (rendezte: Jo Baier), 15-én: Életem asszonya (rendezte: Luca Lucini).

A filmeket holnaptól november 15-ig a Kossuth Lajos utca Puskin moziban vetítik olasz nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással. A rövidfilmek olasz nyelven, angol felirattal láthatók. A fesztiválon az előző évekhez hasonlóan, idén is számos rendező, színész, operatőr lesz jelen: Claudio Cupellini, a Nyugalmas élet című film rendezője, Paolo Genovese, az Éretlenek című film rendezője és Peppe Servillo, színész-énekes, aki a Szenvedély című filmet mutatja be. A többi filmet Dr. Michele Sitá fogja ismertetni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Olaszok a Puskinban | ZETApress

Szóljon hozzá!