ZETApress

hírportál

Olaszok a Puskinban

Folytatódik Budapesten a MittelCinemaFest 2011. Vendégünk tegnaptól Anita Caprioli és Raoul Bova színész, valamint Peppe Servillo színész-énekes, akikkel a tegnap esti sajtótájékoztatón találkozhattunk a Bródy Sándor utcai Olasz Kultúrintézet földszinti Könyvtárában.

Nagy érdeklődés mellett zajlik november 5-től 15-ig a Kossuth Lajos utcai Puskin moziban a MittelCinemaFest 2011 ? IX. Közép-európai Olasz Filmfesztivál. A szokásos este 8 órás előadásokon kívül ma este 6 órakor a nagy közönségsikerre való tekintettel újra levetítik, a Senki sem ítélkezhet felettem című filmet.

Tegnap két jelentős vendég érkezett a moziba: Raoul Bova és Anita Caprioli, az Éretlenek és a Senki sem ítélkezhet felettem című filmek szereplői. A két színész jelenléte még inkább színesítette a fesztivál gazdag programját, lehetőséget nyújtott a közönségnek, hogy találkozhasson az olasz filmművészet néhány kiemelkedő személyiségével. A ma esti vendég Peppe Servillo, színész-énekes lesz, aki a Szenvedély (rendező: John Turturro) című filmet mutatja be és felfedi ennek a különösen eredeti és nagy sikerű filmnek a titkait.

Raoul Bova 1971. augusztus 14-én Rómában született, s már egészen fiatal korában sikerrel kezdte meg úszói sportpályafutását: 16 évesen megnyerte az olasz bajnokságot 100 méteres férfi hátúszásban. Ezek a sportban szerzett tapasztalatok alapvető fontosságúak voltak számára. Mivel saját hibájából nem jutott ki a szöuli olimpiára, inkább a színészi szakma felé fordult, melynek köszönhetően külföldön is híressé vált.

Az első színházi munkák után mozi- és a játékfilmekben egyaránt feltűnt. Említést érdemelnek a Polip 7. évad és a Palermo?Milánó, egyszeri utazás című filmek. Számos akciófilmben szerepelt, többek között az Utolsóban. 2003-ban Dávid Donatello-díjra jelölték Ferzan Özpetek: A szemközti ablak című filmjében játszott szerepéért. Ugyanebben az évben a Napsütötte Toscana című amerikai film főszerepére kérték fel.

Idővel a drámai, komoly szerepeket felváltják a komikus szerepek, így az utóbbi években a Bocsánat, de szerelmemnek hívlak, a Bocsánat, de össze akarok házasodni veled, a Bemutatok egy barátot és A mi életünk című filmekben játszott. Nemzetközi filmekben is feltűnt, 2010-ben A turista című filmben szerepel Johnny Depp és Angelina Jolie mellett. Ugyancsak tavaly a Mint egy delfin című játékfilmben kapott szerepet, amelyben újra hódolhatott rég elfelejtett szenvedélyének, az úszásnak. Idén két igen nagy sikernek örvendő vígjátékban is szerepelt: az Éretlenek és a Senki sem ítélkezhet felettem című filmekben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Immaturi – Éretlenek (2011) « In the city of blinding lights

Szóljon hozzá!