ZETApress

hírportál

Sikeres az olasz filmművészetet

A vasárnapig tartó MittelCinemaFest 2008 ? VI. Közép-európai Olasz Filmfesztivál első négy vetítésén igen nagy számban vettek részt a fiatalok. Nagy sikert arattak Az egész élet előtted áll, a Szerelem, hazugságok és foci, a Felhős hétköznapok és a Szász szegecs című filmek.

A Puskin mozi vetítőterme, mely a főváros egyik legrégibb mozitermeinek egyike, megtelt fiatalokkal, akik nem csak arról adtak számot, hogy kedvelik az olasz filmművészete, hanem arról is, hogy kíválóan ismerik azt.

A vetítéseket élénk viták követték, elsősorban Az egész élet előtted áll című filmet, melyen részt vett Isabella Ragonese színésznő is, a film főszereplője, valamint a Szerelem, hazugságok és foci című filmet, melyet maga a rendező Luca Lucini mutatott be. Nagy várakozás előzte meg a tegnapi, Federico Moccia: Bocsáss meg, de szerelmemnek hívlak című filmet.

Ma este 8 órakor Carlo Mazzacurati: A megfelelő távolság című filmjét vetítik. A film Olaszország egyik Isten háta mögötti vidékén, a Pó folyó torkalatánál zajlik, egy fiatal utazó tanárnő (Valentina Lodovini) és egy tunéziai szerelő találkozását meséli el. A harmadik (nem) felesleges szereplője a filmnek Giovanni (Giovanni Capovilla), egy fiatal 18 éves kezdő újságíró, akinek mentora (Fabrizio Bentivoglio) azt tanácsolja, hogy újságíróként szemlélje a dolgokat megfelelő távolságból. Ám se neki, se a többieknek nem sikerül betartani ezt a távolságot. Innen ered Mazzacurati filmjének címe is.

A megfelelő távolság valójában egy közösségi, korális film, mind a szereplői ? a fiatal újságíró, a fiatal tanárnő és a tunéziai szerelő ?, mind pedig a különböző rendezői narrációs nyelvezetét ? komédia, szerelmi történet, thriller-noir ? tekintve.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Fogadj vissza a Puskin moziban

Szóljon hozzá!