ZETApress

hírportál

Olasz filmművészet Budapesten

A tavalyi V. után az idén november 6-a és 16-a között kerül megrendezésre a budapesti Puskin Moziban a MittelCinemaFest 2008 ? VI. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál. Az Olasz Kultúrintézet által szervezett fesztiválon, mely a FILMITALIA és a Budapest Film közreműködésével jött létre, 11 új olasz film lesz látható, valamint egy gazdag Pupi Avati retrospektív-sorozat. Ez utóbbinak az Uránia Nemzeti Filmszínház ad helyet. A fesztivál Budapesten kívül Bécsben (november 6-14), Pozsonyban (november 17-19) és Krakkóban (november 21-26.) kerül megrendezésre.

A fesztivál filmjei Budapesten a következők: Az egész élet előtted áll (rendezte: Paolo Virzí), Szerelem, hazugságok és foci (rendezte: Luca Lucini), Felhős hétköznapok (rendezte: Silvio Soldini), Száz szegecs (rendezte: Ermanno Olmi), Bocsáss meg, de szerelmemnek hívlak (rendezte: Federico Moccia), A megfelelő távolság (rendezte: Carlo Mazzacurati), Fogadj vissza (rendezte: Anna Negri), A rejtekhely (rendezte: Pupi Avati), A tó leánya (rendezte: Andrea Molaioli), Első pillantásra (rendezte: Sergio Rubini), A szél a maga útját járja (rendezte: Giorgio Diritti). A filmeket több olasz gyártó és forgalmazó valamint a Best Hollywood és az SPI International Magyarország közreműködésével mutatják be.

A Fesztiválon, az előző évekhez hasonlóan, idén is számos rendező, színész, forgatókönyvíró lesz jelen. Díszvendégek: Pupi Avati rendező, Sergio Rubini, rendező, színész, Carla Cavalluzzi, forgatókönyvíró. Az első film levetítésén (Az egész élet előtted áll) jelen lesz továbbá Isabella Ragonesi színésznő. A fesztivál filmjeit a budapesti Puskin Moziban 20 órai kezdettel vetítik, olasz nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással, angol feliratokkal. A Pupi Avati retrospektív sorozat viszont az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz látható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Most jön a hatodik

Szóljon hozzá!