ZETApress

hírportál

Most jön a hatodik

Mint korábban jeleztük, Paolo Virzi: Az egész élet előtted áll című filmjével kezdődik ma este 8 órakor a MittelCinemaFest 2008 ? VI. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál, mely november 6-tól 16-ig, ? mától jövő vasárnapig ? kerül megrendezésre a budapesti Puskin moziban. Az est vendége Isabella Ragonese színésznő, a film főszereplője lesz.

Az Olasz Kultúrintézet által szervezett fesztiválon, mely a FILMITALIA és a Budapest Film közreműködésével jött létre, 11 új olasz film és egy gazdag Pupi Avati retrospektív-sorozat lesz látható. Ez utóbbinak az Uránia Nemzeti Filmszínház ad helyet. A filmeket több olasz gyártó és forgalmazó, valamint a Best Hollywood és az SPI International Magyarország közreműködésével mutatják be.

Paolo Virzí ma látható filmje, (Nastro d?Argento díj 2008), Michele Murgia: A világnak tudnia kell című tragikomikus regénye alapján készült, mely egy szerződéses telefonközpontos lány életéről szól, illetve nehézségeiről a munka világában. A livornói rendező utolsó filmét a kritika elismerően fogadta.

Az esti filmbemutatót Salvatore Ettorre, a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója nyitja meg. Az esten jelen lesz továbbá a film főszereplője, Isabella Ragonese színésznő, aki a filmvetítés után válaszol a közönség kérdéseire.

A fesztivál filmjei Budapesten a következők: Az egész élet előtted áll (rendezte: Paolo Virzí), Szerelem, hazugságok és foci (rendezte: Luca Lucini), Felhős hétköznapok (rendezte: Silvio Soldini), Száz szegecs (rendezte: Ermanno Olmi), Bocsáss meg, de szerelmemnek hívlak (rendezte: Federico Moccia), A megfelelő távolság (rendezte: Carlo Mazzacurati), Fogadj vissza (rendezte: Anna Negri), A rejtekhely (rendezte: Pupi Avati), A tó leánya (rendezte: Andrea Molaioli), Első pillantásra (rendezte: Sergio Rubini), A szél a maga útját járja (rendezte: Giorgio Diritti). A fesztivál Budapesten kívül Bécsben (november 6-14.), Pozsonyban (november 17-19.) és Krakkóban (november 21-26.) kerül megrendezésre.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szerelem, hazugságok és foci

Szóljon hozzá!