ZETApress

hírportál

Forró zápor a mozikban

Antonio Banderas ismét rendezői székbe ült. Forró zápor című romantikus drámáját augusztus 30-tól vetítik a hazai mozik, a Budapest Film forgalmazásában, tudtuk meg sajtóosztályuktól. S hogy miről szól a történet? Szerelem, szex, barátság, avagy a felnőtté válás rögös útjáról Malagán a kései hetvenes években. A 18 éves Miguelito Dávila most hagyta el a kórházat, és feltett szándéka, hogy költő lesz. Hamarosan megleli a múzsát is a szép Luli személyében, akibe beleszeret. A nyár folyamán a fiú és barátai felfedezik a szex, a szerelem és a barátság rejtelmeit, és azt is megtapasztalják, hogy az élet útjai kifürkészhetetlenebbek, mint gondolnák.

A film forgatókönyve Antonio Soler El Camino de Los Ingleses című regénye nyomán készült. A főszereplő Alberto Amarilla a Belső tengerben tűnt fel, idén pedig a legjobb fiatal színésznek járó Goya-díjra jelölték Miguelito megformálásáért. A további szerepekben Maria Ruíz, Félix Gómez (Alvó szerencse), Raúl Arévaló (Sötétkékmajdnemfekete) látható, valamint feltűnik egy igazi spanyol nagyágyú is: Victoria Abril.

A Forró zápor bekerült az idei Sundance Fesztivál hivatalos versenyprogramjába, valamint a Berlini Filmfesztivál Panoráma szekciójába. Antonio Banderas második filmje buján romantikus, gyönyörűen csiszolt közelkép a felnőtté válásról, amely érzelmi töltetével meghitt közelségbe hozza az álmokat és vágyakat, valamint jelzi a színész-rendező kötődését gyökereihez és a spanyol filmgyártáshoz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Zápor az Odeon Lloyd-ban

Szóljon hozzá!