ZETApress

hírportál

Zápor az Odeon Lloyd-ban

A 70-es évek Spanyolországában, egy forrón perzselő nyáron három fiú elindul a férfivá válás útján. Szerelem, vágyakozás, szenvedély, megcsalás és megcsalatás teszi felejthetetlenné és sorsformálóvá ezt a nyarat mindnyájuk számára a Forró zápor című színes, feliratos, 118 perces spanyol játékfilmben.

Miguelitót annyira megérinti műtétje során megtapasztalt halál közeli élménye, hogy elhatározza, költő lesz. Döntése mindenkire másképpen hat, és magára vonja a város egyik legszebb lányának a figyelmét is. A táncosnőnek készülő Luli és a fiú között mély szerelem szövődik, amire árnyékot majd egy rivális férfi és egy idősödő asszony feltűnése vet. A másik barát Babirusa, akinek deviáns viselkedése mindig balhéba fullad. Minden vágya, hogy találkozzon Londonban élő anyjával, de a találkozás csak keserűséget tartogat a számára.

Paco, a gazdag úrifiú szintén családja botrányaitól szenved. Alacsony származású és bővérű barátnője az egyetlen fegyvere, amivel hatást gyakorolhat sznob apjára. A három barátot, bármi történjen is velük örökre összefűzi ennek a nyárnak az emléke.

Antonio Banderas újra a rendezői székbe ült, írtuk meg pár héttel ezelőtt. Újra elutazott fiatalkora helyszínére: Spanyolországba, hogy Antonio Soler regényéből spanyol színészekkel, hazai tájon rendezze meg második filmjét, melyet délelőtt láthattunk az Odeon Lloyd moziban. Főszereplők: Alberto Amarilla, Felix Gomez, Raul Arevalo, Victoria Abril. Bemutatója augusztus 23-án lesz a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!